Connect with us

Sport

Reunire cu jucători de la Liga a II-a și a III-a plus un grec GALERIE FOTO

Published

on

Reunirea lotului echipei FC Botoșani a trecut pe planul doi. Principalul subiect de discuție la FC Botoșani a fost plecarea președintelui Cornel Șfaițer și a directorului sportiv Tony Heleșteanu.

Lotul echipei FC Botoșani s-a reunit în această dimineață la stadionul Municipal. Au venit 21 de jucători din care doar 13 rămași din sezonul trecut. Este vorba de Cobrea, Pap, Brânză, Burcă, Miron, Dumitraș, Fulop, Rodriguez, Oaidă, Piftor, Golofca, Chitoșcă și Serediuc. Lor li s-au adăugat Alex Pop, Marian Târșa, Claudiu Juncanaru, Vasile Chirilescu, Alex Corban și Andrei Chindriș, toți jucători sub 21 de ani. De asemenea, au mai venit grecul Soiledis Aristidis (fundaș stânga, 27 ani) și un brazilian la care foarte probabil se va renunța. Nu au venit la reunire Lorand Fulop și Mihai Roman, ambii fiind învoiți. În ceea ce îl privește pe Mihai Roman, lucrurile nu sunt clare, el având oferte din străinătate.

„A fost o vacanță binevenită, aveam cu toții nevoie de puțină relaxare, de a găsi surse de a ne încărca energiile și să plecăm cu încredere la noul drum. Avem mai mulți de paisprezece jucători la reunire dar mulți dintre ei cu care am avut contact au refuzat ba România, ba contactul cu Botoșani deși inițial și-au exprimat acordul de a veni probabil au fost alte oportunități sau alte lucruri care au făcut să renunțe la colaborarea cu noi. Avem în plan și jucători români dar sincer soluțiile mai ieftine sau mai la îndemână sunt cu jucătorii din străinătate. Nu vorbim de brazilieni, argentinieni ci de jucători care trăiesc în același mediu cu noi, zonă apropiată, campionat asemănător cu al nostru, nu jucători care să vină cu cultură diferită și să aibă nevoie de adaptare foarte mare. Ca certitudini, astăzi în jur de ora zece va veni un jucător grec, Aristeidis Soleidis, cu care cred că putem acoperi partea stângă, mai sunt mulți jucători pe care vrem să îi vedem la probe dar nu sunt certitudini. Aristeidis are un trecut frumos, un jucător comunicativ, deschis și cred că poate ajuca bine echipa.

În legătură cu Andrei Burcă, știți bine politica clubului și eu sunt de acord cu acest lucru pentru că trebuie să ne auto finanțăm și să promovăm jucători. Dacă vor veni oferte reale și care să mulțumească clubul eu cred că e bine. Deocamdată nu se pune problema, sunt doar chestii de presă oarecum forțate. Ați văzut a venit primul la antrenament, e motivat, pregătit să înceapă un nou drum cu FC Botoșani. Suntem ca vara trecută și suntem cam în aceași situație, cu multe schimbări în lot, încercăm să facem un lot mai echilibrat să nu aducem jucători cu o vârstă înaintată din dorința de a avea continuitate doi-trei ani cam cu același lot de jucători. Lotul este undeva la 24 de jucători. Ce ar fi viața la sport fără riscuri sau provocări? Este o provocare și mergem cu ea în continuare. Vom vedea dacă suntem capabili de a accesa play-off-ul dar cu obiectivul acesta trebuie să plecăm dar trebuie să constuim un lot care poate accesa acest obiectiv.

Avem un om nou în staff-ul tehnic. Din păcate Massimo Stalteri ne-a părăsit, a găsit ceva mai bun pentru el probabil iar în locul lui a venit un fost coleg de școală, tot italian, Alessandro Cittadino, un preparator fizic tânăr, care a lucrat la mai multe cluburi, nu foarte cunoscute în Italia dar care are un istoric interesant pentru că este foarte bine pregătit pe partea de recuperare. Cred în el, am discutat mult cu el înainte pentru a mă convinge că mă poate ajuta, un tip foarte comunicativ, cu simțul umorului și sunt convins că este o soluție bună pentru FC Botoșani. Are cursuri de Coverciano și multe alte studii în domeniu și cred că e un câștig pentru noi. ”, a declarat principalul botoșănean, Costel Enache.

Cătălin Golofca: „A fost ok, eu chiar îmi doream să revin la pregătire, nu mai puteam sta acasă și mă bucur că am revenit să începem treaba. În acest sezon avem gând de play-off, am văzut că au plecat mulți jucători, să vedem cin vor veni dar sunt sigur că conducerea își va face treaba și vor aduce jucători buni. Personal îmi propun să joc cât mai bine, să marchez mai mult. Am făcut meciuri destul de bune în sezonul recent încheiat dar sper să înscriu mai mult.”

Andrei Dumitraș: „Suntem destul de puțini momentan în vestiar dar încă nu este ora prezenței, cu siguranță că o să mai apară jucători dar așteptăm să vină forțe proaspete. Nu pot să-mi dau eu cu părerea despre aceste schimbări dar așa este în fotbal, alții pleacă, alții vin dar sper ca acei care o să vină o să facă o treabă foarte bună. Pentru noul sezon îmi propun să formăm o echipă, un grup bun pentru că au plecat mulți jucători și să încercăm să ajungem la rezultatele din sezonul trecut.”

George Miron: „O vacanță scurtă, frumoasă dar păcat că s-a terminat foarte repede. Am venit cu forțe proaspete, sper să avem un sezon mai bun ca cel de anul trecut și cei din conducere să aducă jucători să ne ajute. De play-off o să vorbim când ne întoarcem din cantonament, vedem ce echipă avem, tragem linie și vedem ce ne propunem. Îi urez mult succes lui Burcă dacă ajunge la Hajduk Split, nu sunt invidios și nu mă gândesc la altă echipă.”

Andrei Burcă: „O vacanță bine meritată și foarte scurtă. Sper să vină toți sănătoși să ne pregătim pentru noul sezon pentru că ne așteaptă un an dificil. Nu mi-am făcut bagajele pentru Hajduk Split, încă sunt la Botoșani, sunt concentrat aici și vedem ce se întâmplă. Este o perioadă lungă de transferuri și momentan cât sunt jucătorul lui FC Botoșani aici voi fi concentrat. Deocamdată sunt surprins că sunt puțini jucători la reunire, sper să vină întăriri că din ce am citit și eu în presă au plecat foarte mulți jucători valoroși și o să avem nevoie de alții pentru a ne bate pentru obiective pozitive. Și dacă plec și dacă rămân întotdeauna o să am motivație pentru a ne atinge obiectivele trasate de conducere”

Distribuie pe:
1 Comment

1 Comment

 1. vasile

  22 iunie 2018 at 10:42

  Un apel pentru jucatori care au mai ramas di vechea gard parasiti
  clubul veti gasi echipe unde sa va continuati activitatea in continuare
  lasatil pe IFTIME cu pregatirea pentru retrogradare .nu va mai lasti
  pacaliti de Hagi Tudose care vede numai bani e prea lacom asa ca nu va mai
  la club.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad