Connect with us

Evenimente

Agent de poliție din Botoșani trimis în judecată pentru luare de mită

Published

on

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor P.V. şi P.D.M., ambii din mun./jud. Botoşani, primul cercetat pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi complicitate la o infracţiune de luare de mită, iar cel de-al doilea pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită şi 3 infracţiuni de complicitate la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

S-a reţinut că, în trei zile diferite din cursul anului 2017, inc. P.V. a condus autovehicule pe drumurile publice de pe raza mun. Botoşani, fără a deţine permis de conducere, fiind sprijinit moral de fiecare dată de inc. P.D.M., care, în calitate de agent de poliţie, i-a întărit convingerea că nu va fi tras la răspundere pentru faptele sale; în aceeaşi perioadă, cu ajutorul inc. P.V., inc. P.D.M. a primit de la o terţă persoană suma de 2000 de euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu referitoare la întocmirea actelor de constatare a infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

În acest dosar au lucrat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad