Connect with us

Educatie

O tânără din Laurian a câştigat bronzul naţional la şah

Published

on

Ioana Zoiţanu este elevă în clasa a XI-a E a Colegiului Naţional „A.T,.Laurian” şi zilele trecute a câştigat poziţia a treia a podiumului în finala Campionatului Naţional Şcolar de şah ,,Elisabeta Polihroniade “.

Competiţia s-a desfăşurat zilele trecute la Băile Olăneşti, în Judeţul Vâlcea şi se află la a VI- a ediţie de când este organizată de  A.C.S. ,,Elisabeta Polihroniade”, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Federaţia Română de Şah.

Laurienii care au reprezentat Botoşaniul au fost, alături de Ioana Zoiţanu,  Nicusor Vasile Gontaru, din a XI-a A,  Alexandru Macovei din clasa a X-a C, Ionel Cristian Dolhescu din X A şi Mihnea Pompaş dintr-a XI-a F, coordonator fiind profersorul Elena Alecsa.

Un sport care îţi arată cum să fii ordonat, să dezvolţi un plan şi o strategie de lucru, şahul îmbunătăţeşte puterea de concentrare, dar te învaţă şi să pierzi onorabil. “Concursul nu a însemnat o simplă participare individualistă, ci a fost un bun exerciţiu de comunicare  şi un mod de a ne cunoaşte mai bine. Mă bucur că am participat la un astfel de eveniment şi sper şi pe viitor să mai particip la competiţii de acest nivel.”, ne-a declarat Ioana Zoiţanu.

Profesorul coordonator al Ioanei a dorit să mulţumească sponsorilor pentru tot sprijinul pe care l-au oferit, fără acesta echipa neputându-se deplasa la competiţie, iar diriginta şahistei, profesorul Roxana Asandului a declarat că o felicită, că este mândră de ea şi îi doreşte succes în continuare.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad