Connect with us

Evenimente

ISU a intervenit la Vorona, Ștefănești și Buhăceni. 16 curți inundate și o stradă inundată FOTO&VIDEO

Published

on

În ultimele trei ore, pompierii botosaneni au intervenit pentru evacuarea apei din  două locuințe ( Vorona si Buhaceni) si 16 curți (opt la Vorona, 7 la Stefanesti, 1 la Buhaceni).

Forțele ISU Botosani au mai intervenit pentru evacuarea apei din  subsolul unei clădiri de pe raza municipiului  Botosani și înlăturarea unui copac cazut pe un drum de pe raza comunei Cristesti. O strada de pe raza orașului Stefanesti a fost inundată pe o lungime de 300 de metri.

Pentru evaluarea situatiei si dispunerea măsurilor necesare in vederea restabilirii stării de normalitate, în localitățile afectate s-au deplasat  presedintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botosani, prefectul Dan Constantin Slincu, precum si prim adj ISU Botosani,  lt. col. Narcis Jachel. Se intervine, în continuare,  în sprijinul populatiei din Stefanesti si Buhaceni.

Avand in vedere atenționarea hidrologică pentru fenomene imediate “Cod Galben”, valabila pana la ora 24.00, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ teritoriale aflate în bazinele hidrografice ale râurilor Jijia, Sitna si Miletin au fost notificate in vederea  asigurării permanentei la primării și monitorizării situației în teren. Totodată,  au fost dispuse masuri preliminare de pregătire a rezervei de nisip și saci pentru a putea crea,  la nevoie, obstacole împotriva patrunderii apei in curți sau locuințe.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad