Connect with us

Sport

ROMÂNIA – PORTUGALIA 1-1 GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

Stadionul Municipal din Botoșani găzduiește în premieră un meci al naționalei feminine de fotbal a României. Reprezentativa României, întâlnește în această seară echipa Portugaliei în campania de calificare la Campionatul Mondial.

Înaintea startului partidei, botoșăneanca Andreea Corduneanu și-a făcut retragerea din fotbal. Deși are doar 22 de ani, ea a fost nevoită să-și încheie cariera din cauza unor probleme medicale. Andreea Corduneanu a fost premiată de Mihai Stoichiță și Ciprian Paraschiv, reprezentanții FRF.

Aproximativ 3000 de oameni au venit să urmărească în premieră pe Municipal, naționala feminină a României. Încă din debutul jocului, botoșănenii au scandat ROMÂNIA, ROMÂNIA și le-a încurajat pe tricolore.

În minutul 34, România a reușit deschiderea scorului printr-un eurogol marcat de Isabelle Mihail. Reușita jucătoarei de la naționala feminină îi face invidioși pe mulți jucători de la FC Botoșani care în sezonul ce tocmai s-a încheiat nu au marcat astfel de goluri.

Bucuria a durat doar cinci minute. Andreia Norton a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, goalkeeperul României a gafat, iar Portugalia a egalat.

Portugalia a avut șansa de a marca golul doi în minutul 77 dar mingea șutată de la 25 de metri de Andreia Norton a lovit bara porții apărate de Părăluță.

În minutul 90 Herczeg putea aduce victoria României. A șutat de la aproape 30 de metri dar Ines Pereira respinge de sub bară după care Isabelle Mihail șutează la colțul lung dar mingea trece puțin pe lângă bară.

Partida se încheie la egalitate, scor 1-1, iar naționala României rămâne pe locul 4 în grupă cu 5 puncte. Pe primul loc este Italia cu 21 puncte, pe doi este Belgia cu 13 puncte, pe trei este Portugalia cu 5 puncte iar pe ultimul loc în grupă este Moldova cu doar un punct.

România: Părăluță – Meleuță, Oprea, Nagy – Banuță (69 Corduneanu), Borțan, Giurgiu – Vătavu (79 Herczeg), Voicu – Carp (60 Bâtea), Mihail

  • Rezerve: Kajtar, Corduneanu, Ciolacu, Bâtea, Herczeg, B. Sandu

Portugalia: Pereira – Fidalgo, S. Rebelo, C. Costa, A. Borges – V. Marques, D. Silva, Pinto (63 D. Silva) – C. Neto, J. Silva, Norton (87 L. Luis)

  • Rezerve: P. Morais, Mendes, Ifante, L. Luis, F. Pinto, Silva, C. Mendes

Arbitri: Ewa Augustyn (Polonia) –  Kinga Mikulska, Paulina Branowska (Polonia)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad