Connect with us

Administratie

INCREDIBIL. Primăria Botoșani se împrumută pentru a plăti salariile majorate: Luna septembrie este un început al sfârșitului

Published

on

Nici nu s-a intrat în a doua jumătate a anului și deja sunt probleme în ceea ce privește funcționarea Primăriei Botoșani și a instituțiilor subordonate. Primarul Cătălin Flutur susține că din luna septembrie vor fi mari probleme și că singura soluție este un credit bancar.

„Suntem singurul municipiu din țară unde avem primar de o culoare, majoritate de altă culoare și unde în momentul în care s-au votat taxele și impozitele, nu ne-am înțeles. În rest, fiecare și-a rezolvat treaba prin creșterea taxelor și impozitelor. Luna septembrie este un început al sfârșitului. știu despre ce vorbesc, văd bugete. Sunt lucruri care nu știu cum le vom putea întoarce. Văd tot felul de scuze, interviuri și oameni care pe lângă faptul că nu înțeleg nimic, doar își dau cu părerea. Creșterea ROBOR-ului este o calamitate pentru toți care au credite”, a spus primarul Cătălin Flutur care a adăugat:

„Va trebui să ne acoperim bugetul și să funcționăm până la sfârșitul anului. Vom fi nevoiți să facem un credit. Nu mai avem bani de combustibil, să tăiem iarba în oraș, să udăm florile. Să dăm bani celor de la Poliția Locală să patruleze cu mașina prin oraș. Toată lumea cere intervenția Poliției Locale dar o mașină are bani doar pentru 25 de kilometri pe zi. Singura noastră șansă este să facem un credit.

Utilitățile pentru blocurile de locuințe ANL de pe Șoseaua Iașului, să înapoiem banii cheltuiți la teatru și pe care i-am pierdut. Bani pentru utilități la spitalul de boli paleative, la locuințele sociale. Pentru asigurarea plății salariilor până la sfârșitul anului și pentru cheltuielile curente. Noi ne-am programat niște bani pentru energia electrică și consumul de apă dar facturile sunt mult mai mari”.

Practic, Primăria Botoșani se va împrumuta din bănci pentru a plăti salariile majorate în acest an, pentru anumite categorii de personal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad