Connect with us

Sport

Daria Ghibarsina, noua speranță a tenisului botoșănean. Se antrenează trei ore pe zi, este fan Șarapova și visează să joace la turnee de Grand Slam FOTO&VIDEO

Published

on

La nici 12 ani, Daria Ghibarsina este considerată una dintre cele mai telentate jucătoare de tenis din România. Recent s-a clasat pe locul doi la un turneu internațional și visează ca peste câțiva ani să devină noua Maria Șarapova.

A început să joace tenis când nu avea încă împliniți cinci ani. A câștigat un turneu și din acel moment și-a dorit să facă performanță. De patru ori pe săptămână vine de la Dorohoi la Botoșani pentru a se pregăti. Face antrenamente de câte trei ore pe zi și speră să ajungă jucătoare profesionistă de tenis.

„Am început tenisul la patru ani și nouă luni. Părinții m-au dus la tenis deoarece eram un pic cam grăsuță. Tatălui meu i-a plăcut foarte mult sportul, mai ales tenisul. A început să-mi placă și mie, am făcut tot mai multe antrenamente. Am participat la un concurs unde am luat locul întâi. De atunci am început să fac performanță.

M-am clasat pe doi la un turneu internațional, la Arad. În primul tur am învins o fată din Ungaria care este în lotul național. Apoi am jucat cu o fată care este pe locul 18 în România, de la Academia Victor Hănescu. În al treilea tur am jucat cu o fată care este în lotul național al României după am jucat cu o ucraineancă, campioană națională în Ucraina. În finală am pierdut cu Alexia Mărginean, numărul doi în România. Am câteva turnee câștigate la categoria 12 ani. Am fost la o selecție la lotul național unde m-am clasat pe locul cinci. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine, în special domnului Șoldănescu și domnului Mircea Olaru”, ne-a spus Daria care este fan Maria Șarapova. Își dorește să ajungă la nivelul rusoaicei și spune că nu este impresionată de Simona Halep, chiar dacă este numărul unu în lume și cea mai mediatizată jucătoare de tenis din România.

„Îmi place Șarapova. Îmi place că nu este foarte nervoasă pe teren, este și elegantă. Din România, îmi plac Sorana Cârstea, Buzărnescu, Begu și Niculescu”, afirma Diana Ghibarsina care se pregătește pentru campionatul național și pentru un turneu internațional.

„Costurile sunt foarte mari”

Daria Ghibarsina este legitimată la Clubul Sportiv Sănătatea Botoșani. Are accesul gratuit pe terenurile de tenis și din când în când mai primește câte un ajutor financiar pentru a participa la turnee. Restul cheltuielilor sunt suportate de către părinți. Și nu sunt mici. Participarea la un turneu în țară costă minim 2000 de lei iar pentru a fi în top trebuie să participe la cât mai multe turnee.

„Efortul este foarte mare, trebuie să te pregătești două-trei ore pe zi. Trebuie să venim la Botoșani. La Dorohoi sunt două terenuri dar nu avem acces. Noroc că avem parte de oameni precum domnii Șoldănescu și Mircea Olaru care ne ajută. Este dificil, trebuie să participăm la multe turnee, costurile sunt foarte mari. Ea trebuie să meargă la turnee de categoria A care sunt la București, Constanța. Am început să mergem la turnee internaționale. Un turneu de categoria A în România durează aproximativ o săptămână iar costurile cu transportul, cazarea, masa, terenurile de antrenament, ajung la 2000 de lei. La un turneu internațional, costurile depășesc 600 de euro. Cel mai mare dezavantaj pe care îl avem în Botoșani este că nu sunt alții copii de același nivel. De cele mai multe ori plătim pe cineva ca să aibă cu cine se antrena. Ne chinuim să facem față. Ne mai ajută și domnul Șoldănescu, am avut o sponsorizare de la domnul Căzăcuț”, ne-a spus tatăl Dariei.

„Îi trebuie un sponsor ca să participe la multe turnee”

Mihai Șoldănescu, președintele Clubului Sportiv Sănătatea Botoșani, a apelat la oamenii de afaceri botoșăneni și a încercat să o ajute pe Daria. Spune că este o sportivă foarte talentată dar pentru a progresa trebuie să participe la cât mai multe turnee în țară și în străinătate.

„Este o fată foarte talentată dar regretul meu este că foarte greu o putem ajuta. Este un copil care gândește foarte bine. Noi îi asigurăm terenurile pentru pregătire. Se pregătește cu domnul Mircea Olaru pe care l-am cooptat la noi la club. Ei îi trebuie foarte multe turnee. Din păcate, la Botoșani nu are parteneri de antrenament. Îi trebuie un sponsor care să o ajute să participe la cât mai multe turnee. Dintre toți care sunt la lotul național, ea are cele mai puține jocuri. Ea are 11 turnee iar celelalte au 24-26 de turnee. Le mulțumim domnilor Iulian Căzăcuț și Cornel Olteanu care au ajutat-o pe Daria și ne sprijină material. Dacă nu erau ei, nu mai existau aceste terenuri. Vestea bună este că domnul Căzăcuț ne va sponsoriza pentru a avea un balon la terenul de la ambulanță. Se va putea face pregătire și iarna. Vreau să mulțumesc și domnilor Parfenov și Iftime de la Elsaco care ne-au sprijinit”, ne-a spus Mihai Șoldănescu, președintele Clubului Sportiv Sănătatea Botoșani.

dig

dig

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad