Connect with us

Sport

FC Botoșani va avea din nou echipă satelit în liga a III-a

Published

on

Din vara acestui an, FC Botoșani va avea din nou o echipă satelit. FC Botoșani II va juca în liga III-a dar încă nu s-a stabilit unde va disputa meciurile de pe teren propriu și cine va antrena această echipă.

Clubul FC Botoșani a solicitat Federației Române de Fotbal un loc în liga a III-a pentru echipa satelit care va reînființată anul acesta. Ținând cont că interesul pentru Liga a III-a este unul scăzut și multe echipe nu se vor înscrie, cererea clubului FC Botoșani va fi aprobată.

„Am avut discuții despre echipa a doua, vom face și un trial. Trebuie să ne organizăm foarte profesionist pentru a crește jucători. Încă nu am stabilit detaliile, unde vom juca, cine va antrena. Avem discuții dar nu am finalizat. Intenția este să facem echipa a doua”, a spus Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani.

Antrenorul Costel Enache este încântat de ideea înființării unei echipe satelit deoarece unii jucători tineri din lot vor putea juca etapă de etapă chiar dacă o vor face la liga a III-a.

„Încercăm cu toate resursele să facem echipa a doua. Nu este foarte ușor. Cazare pentru jucători, masă, școlarizare, pedagog care să aibă grijă de copii. Este proiectul clubului și cu toții am hotărât că facem tot ce depindem de noi să putem dezvolta copiii din zonă și tinerii din cadrul lotului”, a precizat Costel Enache.

Din toamna acestui an, FC Botoșani va avea o bază nouă de pregătire, la șapte kilometri de municipiu, în localitatea Stăuceni. În primă fază vor fi două terenuri, unul sintetic și celălalt cu iarnă, iar proiectul mai cuprinde încă două terenuri de dimensiuni mai mici. Terenul sintetic va fi realizat de către FRF iar celelalte cheltuieli pentru amenajarea bazei sportive vor fi făcute de Primăria Stăuceni și compania Elsaco, sponsorul principal al FC Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad