Connect with us

Administratie

Peste 40 de concurenți se luptă pentru trofeul Festivalului „Satule, Mândră Grădină” Bucecea 2018 GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

Timp de două zile, orașul Bucecea este capitala folclorului românesc. Copii talentați din România, Republica Moldova și Ucraina au venit la Bucecea cu gândul de a impresiona juriul și de a cuceri trofeul Festivalului „Satule, Mândră Grădină”.

Festivalul „Satule, Mândră Grădină” a ajuns anul acesta la ediția a XXXIX-a iar organizatorii spun că este cel mai vechi festival de folclor din zona Moldovei. Reprezentanții Primăriei Bucecea și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, se mândresc că în aproape patru decenii, mii de copii au urcat pe scena festivalului iar unii dintre ei au ajunși artiști foarte apreciați în țară și în străinătate.

Anul acesta, aproximativ 50 de concurenți s-au înscris dar în urma peselecției au rămas 42. În această după amiază, concurenții care au trecut de preselecții au urcat pe scena Centrului cultural Bucecea și au încercat să convingă juriul format din specialiști în muzică populară.

Toți concurenții au fost acompaniați de orchestra Rapsozii Botoșanilor. În această seară, juriul condus de Ioan Cobâlă, fostul dirijor al orchestrei Rapsozii Botoșanilor, va desemna câștigătorii. Mâine, începând cu ora 14.00, este programată gala laureaților în care cei mai buni concurenți la fiecare categorie vor fi premiați și vor interpreta câte o melodie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad