Connect with us

Administratie

Trei zile de folclor la Bucecea. Concurenți din trei țări la Festivalul „Satule, Mândră Grădină”

Published

on

Primăria orașului Bucecea în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, organizează pe 1 și 2 iunie Festivalul concurs „Satule, Mândră Grădină”, un eveniment ajuns la a XXXIX-a ediție.

Aproximativ 50 de tineri din România, Ucraina și Republica Moldova s-au înscris la ediția din acest an a Festivalului „Satule, Mândră Grădină”. În urma preselecției, au rămas aproximativ 40 de concurenți care mâine, începând cu ora 14.00, vor urca pe scena Centrului Cultural Bucecea și vor încerca să câștige trofeul festivalului.

Potrivit organizatorilor, vor fi șase categorii: 9-13 ani soliști vocali, 9-13 ani soliști instrumentiști, 14-18 ani soliști vocali, 14-18 ani soliști instrumentiști, 19-39 ani vocal și rapsozi populari.

Sâmbătă 2 iunie, este programată festivitatea de premiere iar duminică, Primăria orașului Bucecea va organiza un spectacol folcloric cu artiști foarte apreciați atât în România cât și în străinătate. De asemenea, în cursul zilei de mâine, Primăria orașului Bucecea va pregăti o surpriză celor mici cu ocazia Zilei Copilului.

“Vineri va fi festivalul concurs, începând cu ora 14.00. Sâmbătă, tot de la ora 14.00, va fi gala laureaților. Duminică vom avea un spectacol cu Viorica Macovei, o formație din Bucecea și Daniela Condurache. Sunt concurenți din România, Ucraina și Republica Moldova. Noi sperăm să fie 200-300 de spectatori în fiecare zi. Pentru acest eveniment am alocat suma de 35.000 lei din bugetul local. Avem și ceva sponsorizări. Evenimentul de duminică va fi organizat din sponsorizări. De asemenea, vom organiza un eveniment și pentru copii, pe data de 1 iunie”, ne-a spus Daniel Avătămăniței, viceprimarul orașului Bucecea.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad