Connect with us

Politica

Președintele Comisiei pentru Buget din Camera Deputaților, Marius Budăi: „În primele 4 luni ale anului, investițiile publice au depășit pragul de 1 miliard de euro”

Published

on

Deputatul PSD Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a anunțat, miercuri, că în luna aprilie investițiile au depășit pragul de 1 miliard de euro în primele 4 luni ale anului 2018, ceea ce reprezintă o crește cu 156% față de anul trecut, de la 1,8 miliarde lei în 2017, la 4,7 miliarde în 2018.

Cheltuielile de capital sau, mai simplu spus, investițiile publice efectuate din bugetul de stat au depășit în luna aprilie pragul de 1 miliard de euro, aceasta fiind și principala componentă a deficitului bugetar înregistrat în primele luni ale anului 2018. Aceste rezultate confirmă faptul că România se dezvoltă sănătos, iar în prezent există o balanță echilibrată între consum și investiții”, a declarat Marius Budăi.

Acesta a subliniat că realitatea a contrazis din nou toate alarmele false trase de Opoziție cu privire la mersul economiei. Astfel, în primele 4 luni, toate datele arată o intensificare a activității economice cu creșteri mari în domeniul comerțului (+25%), construcțiilor (+29%) sau al serviciilor (+17%), care au condus implicit la o creștere a numărului de salariați. Drept urmare, deputatul PSD îi îndeamnă pe cetățeni să nu ia în considerare „știrile false (fake news)” lansate de Opoziție și să urmărească datele economice oficiale comunicate de instituțiile din România și din Uniunea Europeană.

De ceva vreme Opoziția manifestă un comportament de COBE în legătură cu economia românească, începând de la reprezentanții PNL și USR și până la domnul președinte Klaus Iohannis. Și-au făcut un obicei din lansarea de știri false și din căutarea nodului din papură. Din fericire, realitatea îi contrazice de fiecare dată și se dovedește că totul nu este decât o furtună într-un pahar cu apă sau un cutremur care se simte doar la dânșii acasă. Deci nu are rost să-i mai luăm în serios și îi îndemn pe cetățeni să se uite în primul rând la datele Institutului Național de Statistică sau Eurostat, care nu sunt distorsionate de jocuri cu miză politică”, a precizat președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad