Connect with us

Administratie

Flutur anunță măsuri dure. Se taie subvenția la căldură, se reduce iluminatul public și se va mătura mai rar

Published

on

Bugetul municipiului este aproape epuizat iar din a doua jumătate a anului încep tăierile. Despre investiții nici nu poate fi vorba în 2018. Primarul Cătălin Flutur a anunțat că deja se gândește la măsuri care îi va viza direct pe botoșăneni.
După reducerea impozitului de la 16 la 10%, veniturile la bugetul local al municipiului Botoșani au scăzut cu 50% dar în același timp, salariile în primărie au crescut considerabil. Astfel, s-a ajuns în situația ca din bugetul local să nu se poată plăti nici măcar iluminatul public și salubrizarea.

„Veniturile noastre au scăzut cu 50%. Eram un pic mai optimiști în momentul în care am votat bugetul. Preconizez probleme foarte mari din august-septembrie. Banii pentru salarii nu sunt atât de importanți cât este important să putem asigura utilitățile în școli, iluminatul public, salubrizare. Nu îmi fac o problemă pentru salariile din primărie care sunt nesperat de mari pentru unii. Au venit acum doi-trei ani și aveau 1200 lei în mână iar acum au 3000 lei în mână. Nu este niciun semn că va fi rectificare pozitivă. Noi nu vom avea bani să plătim curentul electric până la sfârșitul anului. Putem să diminuăm programul de funcționare, să punem un bec da și unul nu. Noi am alocat în buget suma de anul trecut pentru consumul de energie electrică. Este o creștere cu peste 30% a prețului energiei electrice. 

Am terminat deja banii pentru subvenția la termoficare. Nu mai avem niciun leu pentru subvenția la energie termică. Sper să nu ajungem la situația care a fost în alte țări europene, prin Napoli. S-a mărit cu 35%  tariful la salubritate și am spus: strada asta nu o mai măturați în fiecare zi ci o dată la două zile. Nu aveam de unde să le asigurăm banii. Am solicitat să creștem taxele și impozitele. Nu era nimic să dăm 27 de lei în plus, pe an, la impozitul pe un apartament. Cei care decid în Consiliul Local, știm cine sunt. Au decis în defavoarea Botoșaniului, au decis doar politic, să-și rupă cineva gâtul. În același timp, au decis să se mărească taxa de salubrizare”, a spus Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad