Connect with us

Administratie

Bătaie de joc la Modern Calor. Au zeci de miliarde de încasat dar stau cu mâna întinsă la primărie

Published

on

S-au investit zeci de milioane de euro, s-a făcut un CET nou, s-au schimbat rețelele iar Primăria Botoșani tot subvenționează an de an energia termică, produsă în sistem centralizat. Zeci de miliarde de lei vechi din bugetul local pleacă anual în conturile Modern Calor. Acești bani ar putea fi folosiți pentru asfaltarea străzilor și multe alte proiecte de care ar beneficia toți locuitorii.
Neocial, Modern Calor are sub 10.000 de abonați în momentul de față. Oficial nu știm pentru că Florin Sandu, directorul general al societății, refuză să discute cu jurnaliștii și să ofere informații despre activitatea societății. La telefon nu răspunde iar la sediul societății nu este de găsit. În urmă cu vreo două săptămâni, am trimis un email prin care am cerut câteva informații despre activitatea Modern Calor. Nu am primit vreun răspuns nici până astăzi. Au birou de relații publice, compartiment de marketing, o armată de oameni care stau prin birouri dar nimeni nu dă niciun fel de informații. Acolo e stat în stat. Ei fac ce vor și răspund la întrebări doar dacă au chef, de parcă este firma lor privată și nu o societate care trăiește inclusiv din bani publici.

Pentru că bugetul local este insuficient în acest an, primarul Cătălin Flutur a anunțat că nu mai sunt bani pentru subvenția la termoficare. Asta înseamnă că botoșănenii vor plăti prețul de producție al gigacaloriei și nu prețul subvenționat, cum a fost până acum. Până la urmă, este o normalitate. De că să suporte botoșănenii care au centrale proprii sau cei care stau la case, subvenția celor racordați la Modern Calor? Cei din conducerea Modern Calor să-și eficientizeze activitatea și să scadă prețul de producție al energiei termice. Nu i-a interesat acest lucru deoarece o mare parte din prețul de producție era suportat din banii tuturor botoșănenilor iar diferența era plătită de cienții Modern Calor. Chiar și în aceste condiții, cei de la Modern Calor nu au fost în stare să-și încaseze facturile de la populație.

„Anul trecut a fost o întreagă poveste că se renunță la subvenția la căldură. Eu am spus Doamne ajută. Banii ăia îi putem folosi la orice altceva. Cei de la Modern Calor, 51% din venituri sunt din vânzarea de energie termică și 49% din vânzarea energiei electrice. Dacă noi nu făceam acel proiect de reabilitare a centralei termice… Nu îmi fac probleme pentru colegii de la Modern Calor pentru că au bani. Îi sfătuiesc să-și încaseze cei 7 milioane de lei restanțe de la populație, să-și caute noi consumatori din mediul privat și instituții. Parcul Cornișa va fi racordat la Modern Calor”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )