Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD. “Trei evenimente de cinstire și prețuire a tradițiilor locale în județul Botoșani”

Published

on

Trei evenimente distincte și deosebite prin modul de organizare, s-au desfășurat la finele acestei săptămâni în județul Botoșani: evocarea Zilei Eroilor în comuna Cordăreni, Festivalul Bujorului de la Coșula și Ziua satului Ionășeni.

Devenită tradiţie în Comuna Cordăreni, omagierea eroilor căzuți pe fronturile de luptă se face în mod festiv în prima duminică după Înălţare. Acțiunea desfășurată la Monumentul ridicat în cinstea celor jertfiţi la datorie, s-a bucurat de prezenţa celor mai importante autorități ale judeţului Botoşani și a reprezentanților PSD, fiind onorată și de autorităţi locale din Republica Moldova şi Ucraina. Cu acest prilej au fost  acordate  diplome şi distincţii veteranilor de război în viaţă, urmaşilor veteranilor decedaţi, oaspeţilor de onoare şi foştilor edili ai comunei.

Și comuna Coșula a îmbrăcat straie de sărbătoare, Primăria și Consiliul Local organizând cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Bujorului, eveniment pus în valoare de trupele consacrate ale folclorului ronânesc și a artiștilor din Republica Moldova.

Prilej emoţionant de reunire a Fiilor săi, Ziua satului Ionășeni a constituit  una dintre cele mai reuşite acţiuni cultural-artistice realizate în judeţul nostru. Evenimentul organizat cu sprijinul Consiliului Cetăţenesc Ionăşeni la Căminului Cultural al comunei, s-a evidenţiat atât prin sesiunea de lansare de carte, cât mai ales prin modul inedit de sărbătorire  a centenarului, prin realizarea unei expoziţii care a pus în lumimă contribuţia ostaşilor comunei Truşeşti în Primul Război Mondial, de către una dintre cele mai distinse fiice ale satului –Elena Chiponcă.

“Suntem o echipă unită și ne aflăm cu orice prilej alături de primarii noștri. Prezența noastră la aceste acțiuni păstrătoare de tradiții dovedește respectul pe care îl acordăm comunităților conduse de aleșii noștri, oameni dedicați care întotdeauna pun pe primul loc cetățenii pe care îi reprezintă. Mircea Acatrinei, primarul comunei Coșula, Ailenei Petru Grișa, primarul comunei Trușești, Cristian Dumitraș primarul comunei Cordăreni sunt tot atâtea exemple de oameni deosebiți ce fac cinste județului Botoșani. Alături de colegii mei parlamentari am participat la aceste acțiuni și îi felicit pe organizatori pentru modul în care au înțeles să pună în valoare tradițiile locale” a declarat senatoarea Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad