Connect with us

Administratie

Două zile de sărbătoare în comuna Coșula, multă muzică, premii și distracție GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

Timp de două zile, comuna Coșula este în sărbătoare. Primăria și Consiliul Local Coșula organizează astăzi și mâine Festivalul Bujorului și totodată ziua comunei, evenimente care adună sute de oameni.
Pentru acest an, organizatorii au pregătit două zile de spectacole cu artiști de muzică populară din România și Republica Moldova. Este vorba de Dan Doboș, Dumitru Gheorghiu, George Forcos Palade, Carmen Cornaci, Trifan Bălăucă, Marian Ichim Hodan, Romina și Veaceslav Spînu, Ana-Maria Țăruș, Nistor Hânceanu și o serie de ansambluri din județul Botoșani.

Deschiderea oficiala a avut loc astăzi la prânz când pe scenă a urcat primarul Mircia Acatrinei și invitații acestuia. Invitat special a fost senatorul Doina Federovici care s-a născut și a crescut în comuna Coșula și care an de an participă la toate acțiunile din localitatea natală.

„În comuna Coșula tradiția este la ea acasă și când spun tradiție, spun din toate punctele de vedere. Este un primar harnic, un primar destoic, care aduce un plus de valoare acestei comunități iar pentru acest lucru merită felicitat. Este o zi frumoasă, consătenii mei cu siguranță se vor simți bine, domnul primar a pregătit multe surprize. Le transmit să aibă multă sănătate și să ne vedem și anul viitor la fel de bucuroși”, ne-a spus senatorul Doina Federovici.

Mircia Acatrinei, primarul comunei Coșula, a ținut să prezinte și realizările pe care le are. În afara proiectelor finalizate, primăria Coșula mai are 12 proiecte care au intrat sau urmează să intre la implementare. Printre acestea, se numără și un proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 3 milioane de euro.

„Este o zi frumoasă pentru comuna noastră. De Sf. Împărați Constantin și Elena este ziua comunei Coșula, cu mult drag îi așteptăm pe toți. Avem un program bine pus la punct. Avem și vreo patru artiști din Republica Moldova. Avem ansambluri din comunele Albești, Vorona, Curtești și Copălău, plus artiștii din comuna Coșula. Avem 12 proiecte semnate și care sunt în derulare. Prin POCU avem un proiect de 3,1 milioane de euro. Se vor înființa 20 de firme, se repară 27 de case, se montează 41 de panouri fotovoltaice și se va face pregătirea profesională la peste 400 de cetățeni din comună. Avem asfaltarea a 5 kilometri de drum, modernizarea a trei școli și o grădiniță. Mai avem un proiect pentru bătrânii din Coșula, un centru de zi. Intabularea gratuită este aproape de finalizare. Am finalizat aducțiunea de apă și canalizarea, un drum de 3,4 kilometri și lucrăm la noile proiecte”, a precizat Mircia Acatrinei, primarul comunei Coșula.

Sărbătoarea comunei va continua mâine după amiază, începând cu ora 14.00, când pe scenă vor urca mai mulți artiști de muzică populară.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad