Connect with us

AGRICULTURA

Fermierii mai au două zile să depună cererile pentru subvenții. Ministrul Daea a anunțat la Manoleasa: La miezul nopții, toate agențiile APIA din țară vor fi închise. Și ușile le sudez

Published

on

 

Fermierii mai au doar două zile la dispoziție să-și depună cererile pentru subvenții. Prezent la Manoleasa, ministrul Agriculturii a anunțat că nu va mai acorda niciun alt termen deoarece începând cu data de 16 mai vrea să facă primele plăți către fermieri.
Petre Daea, ministrul Agriculturii, le-a transmis fermierilor că doar astăzi și mâine mai pot depune cereri iar dacă nu o fac, vor rămâne fără subvenții.

„Trebuie să punem cererile la APIA pentru a lua subvențiile la timp. Pe data de 15 mai, la orele 24, la miezul nopții, toate agențiile APIA din țară vor fi închise. Și ușile le sudez. Din data de 1 martie, printr-un program foarte clar, prin comunicare directă, prin scrisori nominale trimise la fiecare fermier din România, în un milion de exemplare, scrisori trimise la toți primarii, prefecții și președinți de consilii județene din țară, antrenând toate structurile Ministerului Agriculturii, pentru a depune la timp cererile, în așa fel încât să nu pierdem un leu de la Uniunea Europeană. Anul trecut am adus în România, prin această rigoare, 3,3 miliarde de euro. Dacă ne punem cererile până pe 15 mai, pe 16 mai dăm drumul la subvenții.

Fermierii au nevoie de bani. Ei tot timpul au fost pe scările băncilor. Trebuie să execute la timp lucrările. O lucrare la timp făcută, dă siguranța producției. Legea compensației în agricultură nu funcționează. Ce ai pierdut ieri, mâine nu se mai poate recupera. Țara are nevoie de bani aduși la timp. În economie banii trebuie să circule iar aceste subvenții se dau în prima etapă de la bugetul statului. Anul acesta, 2,7 miliarde de euro i-am dat din banii țării. Apoi primești de la Uniunea Europeană”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )