Connect with us

AGRICULTURA

Ministrul Agriculturii a revenit să vadă lucrările la sistemul de irigații din Botoșani: Românii au avut două unelte după 1989 pe care le-au folosit zi de zi: barosul și flexul

Published

on

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a revenit astăzi în județul Botoșani pentru a vedea stadiul lucrărilor la sistemul de irigații. Prima dată a fost la Stânca-Costești acolo unde se lucrează la repunerea în funcțiune a unor pompe după care s-a deplasat la Manoleasa pentru a vedea dacă funcționează sistemul refăcut anul trecut.

Petre Daea a airmat că va reveni pe 30 mai la Stânca pentru a vedea dacă investiția este finalizată și a promis că va duce la capăt proiectul său care prevede refacerea sistemului de irigații pentru 2 milioane de hectare.

„Este formidabil de importantă investiția. Scoatem din negura uitării obiective foarte importante. Așa cum a fost la Manoleasa, și aici, la Stânca-Costești… Pe data de 30 mai voi fi prezent pentru a vedea dacă lucrarea s-a finalizat. Sunt ziduri aproape căzute, pompe dezmembrate, multe componente luate. Românii au avut două unelte după 1989 pe care le-au folosit zi de zi: barosul și flexul. Punea fierul pe umăr și îl ducea la punctele de achiziționare a fierului vechi. acum ne uităm în sus și așteptăm picăturile de ploaie. Este un obiectiv foarte important într-o zonă foarte bună din punct de vedere agricol, sunt terenuri productive, fermieri deosebiți, oameni care au investit, au adus tehnică din afară. Au de toate dar nu au apă. Interesul nostru este de a pune în funcțiune sistemul de irigații. Obiectivul este de a reabilita cele două milioane de hectare care sunt amenajate la irigat”, a spus ministrul Agriculturii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad