Connect with us

Educatie

Medicul Tamara Ciofu: „Sunt foarte multe tinere sub 18 ani care nasc. Este un fenomen la nivel național. Medicul de familie trebuie să…”

Published

on

De la an la an, numărul minorelor care nasc este din ce în ce mai mare iar medicii trag un semnal de alarmă. Medicul Tamara Ciofu, deputat în Parlamentul României, consideră că ar trebui o implicare mult mai mare începând de la părinți, comunitatea locală, școală și preot.
De asemenea, Tamara Ciofu propune ca medicul de familie din fiecare localitate să fie încurat și plătit pentru a se ocupa de rezolvarea acestei probleme.

„Sunt foarte multe tinere sub 18 ani care nasc copii. Este un fenomen la nivel național. Cabinetul de planning familial trebuie să existe pe lângă fiecare medic de familie. Medicul de familie trebuie să fie susținut și încurajat să ia inițiativa și această activitate să-i fie decontată de Casa Națională de Sănătate. Este una dintre temele pe care medicul de familie trebuie să o aibă în vedere ca și activitate profesională la cabinetul său. A doua este distribuirea de materiale anticoncepționale prin cabinetul medicului de familie. Și școala ar trebui să aibă partea de contribuție, prin informare și educație pentru sănătate. Din păcate, sunt o serie de părinți care și-au făcut publice nemulțumirea vis-a-vis de această inițiativă, considerând că se intră abuziv în viața intimă și în pudoarea copiilor. Au solicitat ca aceste lucruri să fie făcute de la o vârstă mai mare sau poate chiar deloc. Am văzut copii care își încep viața sexuală de la vârsta de 11-12 ani. Această reticență a părinților poate face mai mult rău decât bine. Un rol important îl are și comunitatea, respectiv preotul care poate să se implice. Pe lângă parohii, să se facă și așezăminte sociale unde copiii să servească masa, să-și facă temele. Lipsa de comunicare și indiferența determină și asemenea scăpări”, a precizat medicul Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad