Connect with us

Administratie

Nova Apaserv rămâne fără cei mai buni specialiști. „Nu știu cu cine vom înlocui acești salariați”

Published

on

În următoarea perioadă, mai mulți ingineri și muncitori care lucrează de 20-30 de ani la operatorul de apă din județul Botoșani, se vor pensiona. Sunt oameni care cunosc foarte bine sistemul de apă și care știu cum și unde să intervină. Șefii societății se tem că nu vor avea cu cine să-i înlocuiască.
În ultimii ani, la Nova Apaserv s-au făcut angajări dar nu au venit instalatori, sudori sau ingineri foarte buni. Au venit tot felul de persoane, unii dintre ei membri ai partidelor politice, care nu și-au găsit un alt loc de muncă. Au fost angajați pe bază de CV, chiar dacă nu aveau niciun fel de experiență sau studii în domeniu.

Albert Tanasă, directorul general al Nova Apaserv, spune că va urma un val de pensionări și este reticent că se vor găsi oameni bine pregătiți și care să își dorească să lucreze la operatorul de apă.

„La ora actuală, media de vârstă este de peste 50 de ani. S-a câștigat în instanță grupa a doua și vom asista la pensionări în masă. Deja am avut două-trei, luna viitoare vor fi vreo zece. Vorbim de plecarea actualilor salariați care au o vechime de 25-30 de ani în cadrul societății. Nu știu cu cine vom înlocui acești salariați. Posturile vor fi scoase la concurs dar vom avea probleme majore. Am post de inginer la stația de la Cătămărăști scos a patra oară la concurs. Posturile la Nova Apaserv nu mai sunt atractive. Mă îngrozesc că ar putea veni niște tineri care nu știu ce reprezintă activitatea la operațional, o să stea o lună, două. Când o să vadă că trebuie să coboare la o avarie la +40 de grade sau -20 de grade, o să demisioneze”, a spus Albert Tanasă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad