Connect with us

Politica

Ministerul Sănătății va subvenționa senzorii de monitorizare a glicemiei. T. Ciofu: Aceste aparate oferă o viață normală bolnavilor de diabet

Published

on

Ministerul Sănătății a răspuns afirmativ la solicitarea medicului Tamara Ciofu, deputat PSD în Parlamentul României. La rectificarea bugetară din această vară, se va aloca suma de două miliarde de lei vechi pentru achiziționarea de senzori de glicemie și pompe de insulină.

De acești de senzori de glicemie vor beneficia aproximativ 40 de persoane care suferă de o formă severă de diabet.

„Diabetul zaharat, de tip 1, lovește foarte dur, în special în rândul copiilor și tineri. Diabetul este o boală extrem de severă atunci când nu este bine monitorizată. Putem monitoriza diabetul prin senzori de glicemie, senzori care odată introduși subcutanat, pot fi foarte eficienți. Am purtat o corespondență cu Ministerul Sănătății și Casa Națională de Sănătate privind subvenționarea achiziționării senzorilor de glicemie. Diabetul tip 1 este o boală dependentă de insulină. Asta înseamnă injecții permanente, chiar și de patru ori pe zi. Aceste aparate oferă o viață normală prin faptul că nu mai trebuie să te înțepi de patru ori pe zi, ca să îți faci insulină. La rectificarea bugetară din vară, se va avea în vedere achiziționarea de senzori de glicemie și pompe de insulină.

Sunt aproximativ 40 de cazuri care ar avea nevoie strict de această monitorizare. Costul ajunge la 2 miliarde de lei vechi. Este chiar un caz extraordinar, un tânăr din Botoșani, are 37 de ani. Are diabet tip 1 de la o vârstă foarte mică, cu ciroză hepatică, cu inhibiție medulară. Sângele lui nu se mai poate coagula. Este un caz excepțional care se plimbă de colo, colo. Ne luptăm să deblocăm ca să îl putem ajuta pe acest tânăr”, a precizat deputatul Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )