Connect with us

Administratie

Un primar din județul Botoșani mărește impozitele cu 200% pentru cei care au lăsat casele în paragină

Published

on

În multe dintre localitățile județului Botoșani sunt gospodării lăsate în paragină de ani buni. După ce au decedat proprietarii, locuințele și terenurile au rămas abandonate. Moștenitorii nu au fost interesați și în multe cazuri aceștia nici măcar nu au făcut actele.
Fiind multe cazuri de acest gen, primarul comunei Dângeni și Consiliul Local au luat decizia de a majora impozitele celor care au locuințele lăsate în paragină. Măsura nu se va aplica și persoanelor nevoiașe.

„Comuna Dângeni prin Consiliul Local a aprobat majorarea impozitelor cu 200% pentru toate casele lăsate în stadiu avansat de degradare. Acolo unde în urma unor pachete sociale se va stabili că proprietarii nu au posibilitate să-și reabiliteze singuri fațadele, voi propune consiliului local alocarea unor fonduri de sprijin. Prin astfel de măsuri ne propunem realizarea unei schimbări de atitudine și responsabilitate a proprietarilor față de modul în care arată proprietățile lor și implicit întreaga comună Dingeni. La acest moment avem pe raza comunei aproximativ 120 de gospodării lăsate total neîngrijite de către moștenitori”, a precizat Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad