Connect with us

Administratie

R. Fegher: „Lidera de sindicat a fost amenințată. Nimeni nu avea nicio reacție. Vrem performanță? Cu ce?”

Published

on

La Nova Apaserv Botoșani s-au întâmplat lucruri grave. De la încălcări ale legislației și până la amenințări. Asta susține unul dintre liderii de sindicat care reprezintă o parte dintre angajații operatorului de apă din județul Botoșani.
Radu Fegher a fost prezent într-o conferință de presă alături de directorul general al Nova Apaserv. A vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani și despre lefurile celor care muncesc în această societate.

„La noi, hoții strigă hoții. Cei care trebuiau să tacă au început să vorbească. Lidera de sindicat a fost amenințată că o dă în epurare sau afară. Eu din șef de exploatare, am ajuns responsabil… nici nu mai țin minte. S-au tăiat cu 40% salariile. La fiecare salariat a fost câte o fișă de lichidare în mână, în care spunea ești afară. Se ducea pe circuitul pe care îl știți foarte bine, se înscria și rămânea în unitate. În momentul ăla, nimeni nu avea nicio reacție. Încerca să-și apere locul de muncă. 40% s-a tăiat în 2012. Trei schimbări de organigramă. Cineva ar fi trebuit să răspundă mult mai dur pentru ce s-a făcut. Cu hotărârile astea de salariu minim, 1900 lei, abia s-a ajuns la salariile din 2013. Noi din punct de vedere al salariilor suntem necalificați. La o mulțime de necalificați, ce pretenții putem avea? Vrem performanță? Cu ce?”, a afirmat Radu Fegher, lider sindicat Nova Apaserv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )