Connect with us

Administratie

CORDĂRENI. Populația a scăzut cu aproape 50% în ultimul deceniu. „Sper să opresc turismul spre Anglia, Spania și Italia”

Published

on

Comuna Cordăreni se cu o scădere semnificativă a populației. Potrivit Direcției de Statistică, în 2007, în comuna Cordăreni erau 2062 de locuitori. La recensământul din 2011 s-au înregistrat 1783 de persoane iar în prezent sunt doar 1130 de locuitori.
În ultimii ani, mulți locuitori ai comunei Cordăreni au plecat la muncă în străinătate, în special în Anglia, Spania și Italia. Cristian Dumitraș, primarul comunei Cordăreni, speră ca investițiile pe care le realizează să-i determine pe cei plecați în străinătate, să se întoarcă în localitățile natale.

„Comuna Cordăreni are aproape 2000 de locuitori. Sper ca prin investițiile care se fac și creșterea nivelului de trai, să opresc turismul ăsta spre Anglia, Spania și Italia”, a spus Cristian Dumitraș. La ora actuală, Primăria Cordăreni are trei proiecte aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba de construirea unui dispensar comunal în valoare de 1,4 milioane lei, modernizarea școlii Cordăreni în valoare de 1,9 milioane lei și extinderea rețelei de apă în valoare de 5,2 milioane lei.

Una din marile probleme ale primăriei o reprezintă încasarea taxelor și impozitelor de la populație. O parte din proprietari au decedat iar alții au plecat din localitate, au arendat terenurile dar nu au mai plătit taxele și impozitele locale.

„Sunt suprafețe mari de teren pentru care nu putem încasa impozitul, proprietarii au murit sau au plecat din sat. Arendașul lucrează terenul fără aprobarea noastră iar în contract au specificat că plata o face arendatorul. Subvenția o ia arendașul în baza contractului de arendă dar eu nu pot să-l constrâng. Foarte puține terenuri au intabulare”, a mai spus primarul comunei Cordăreni.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad