Connect with us

Administratie

Primar Mitoc: „Am semnat un contract în valoare de 4.489.000 lei pentru 4,24 kilometri de drum comunal”

Published

on

Timp de mai mulți ani, comuna Mitoc a fost uitată de autoritățile județene sau naționale când a venit vorba de investiții. Inclusiv drumurile naționale și județene care ajungeau în Mitoc erau într-o stare jalnică.
Lucrurile par să se fi schimbat în bine, începând de anul trecut când s-a început asfaltarea unui drum comunal. Lucrările vor continua anul acesta pe o lungime de 4,2 kilometri iar autoritățile locale spun că în sfârșit s-a asfaltat și drumul național 24C, de la Manoleasa la Mitoc, celebrul drum național de pământ.

„Am reușit obținerea finanțării și ulterior a modernizării drumului comunal din satul Horia, pe o lungime de doi kilometri, proiect care a inclus și construirea șanțurilor de colectare a apei. Această investiție a fost suportată de la bugetul statului, în sumă de 2.219.696 lei și de la bugetul local cu 130.000 lei. În cursul anului 2017 am început procedura de realizare a documentației tehnice în vederea obținerii unei finanțări de la Ministerul Dezvoltării în scopul modernizării prin asfaltare a unor drumuri sătești în satele Mitoc și Horia. Proiectul a fost eligibil iar în noiembrie 2017 am semnat un contract de finanțare în valoare de 4.489.000 lei. Lungimea totală este de 4,24 kilometri. Acest proiect este în faza achiziției publice”, a spus Ioan Galiț, primarul comunei Mitoc care a mai adăugat că urmează să achiziționeze câteva utilaje pentru pietruirea și reprofilarea drumuri sătești.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )