Connect with us

Economic

Deputatul Budăi ne explică cât e de bine în România: „Creșterea puterii de cumpărare a fost de +12% pentru salariați și 14% pentru pensionari. Nu contează inflația”

Published

on

Românii o duc din ce în ce mai bine de la o lună la alta. În statisticile PSD. Deputatul Marius Budăi, președintele comisiei de Buget Finanțe, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul PSD și ne-a anunțat cât de bine o duc românii, cum le-au crescut veniturile, cum se fac investiții tot mai mari și cum s-a schimbat viața cetățenilor, fie ei bugetari sau angajați în mediul privat.
„Economia noastră are o evoluție sănătoasă. Tot ce vorbim în guvernarea PSD din 2016, vorbim pe plus. Că s-a dat și nu că s-a luat, cum s-a întâmplat în alte guvernări. Avem o creștere a producției industriale cu 7%. Anul trecut, România a avut cea mai mare creștere a producției industriale, un plus de 14,2%, fața de media UE care a fost de doar 4,7%. În ceea ce privește contribuția consumului la creșterea economică, am avut de 10,9% iar anul acesta vom avea 4,9%. În schimb, va crește ponderea investițiilor de la 4,7% în 2017 la 7,4% în 2018. Dacă în 2017 ne-am axat pe creșterea salariilor, în 2018 ne vom axa pe creșterea investițiilor. În primul trimestru din 2018 am avut o creștere a investițiilor de +288%”, a spus deputatul Marius Budăi care a venit pregătit și cu cifrele privind creșterea puterii de cumpărare. Astfel am aflat că în 2017 puterea de cumpărare a crescut semnificativ, că anul acesta va fi și mai bine și ne-a mai transmis că nu trebuie să-i băgăm în seamă pe analiștii economici care spun tot felul de prostii despre inflație.

„Nu contează foarte mult inflația, cât creșterea puterii de cumpărare. Anul trecut, creșterea puterii de cumpărare a fost de +12% pentru salariați și 14% pentru pensionari. În acest an, datele statistice ne spun că puterea de cumpărare a crescut cu 5%. Acum vorbim de cât de mult cresc salariile și nu mai vorbim de cât de mult s-au tăiat. În primele două luni ale anului s-au creat 107.000 noi locuri de muncă”, a mai afirmat deputatul PSD.

Singura problemă însă nerezolvată este cea a ROBOR-ului numai că vinovat este guvernatorul BNR și în niciun caz guvernul. Dar… și aici perspectivele sunt bune.

„ROBOR-ul nu este neapărat o problemă în care poate interveni guvernul. Este o piață liberă între bănci care este dată de lichiditățile din piață. Rolul principal îi revine BNR-ului. În ultimii zece ani, de la 10,48 la 2,42 s-a plimbat ROBOR-ul. Noi suntem la 2,42%. Odată cu accederea în zona euro dobânzile vor fi mult mai stabile”, ne-a mai explicat Budăi.

De asemenea, deputatul Marius Budăi a ținut să ne explice și cât de importantă este funcția pe care o are el și cum se bate pentru a ajuta județul Botoșani.

„Această funcție de președinte al comisiei de Buget Finanțe este foarte importantă. Nu neapărat pentru mine personal, cât pentru județul nostru. Am fost acolo când s-a aprobat amendament la fila de buget și drumurile județene și drumurile comunale au primit cea mai mare sumă din România. Am fost acolo când s-a aprobat amendamentul pentru finanțarea drumului Botoșani – Tg. Frumos și am fost acolo când am introdus pe anexa la bugetul Apelor și Pădurilor, studiul de fezabilitate pentru investiția de la Vf. Câmpului. Voi fi acolo și ne vom bate pentru județul nostru”, ne-a transmis parlamentarul botoșănean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad