Connect with us

Administratie

Orașul FLĂMÂNZI se transformă în șantier. 7 kilometri de asfalt, reabilitarea primăriei și a aleilor, parcuri, teren de sport și proiect social de 4 milioane euro

Published

on

Primăria orașului Flămânzi a obținut finanțări pentru mai multe proiecte care vor demara anul acesta, proiecte care vizează modernizarea drumurilor, reabilitări de clădiri, realizarea de parcuri, două terenuri pentru activități sportive. În plus, în acest an se implementează un proiect social în valoare de 4 milioane de euro.
Unul dintre cele mai importante proiecte este pe fonduri guvernamentale și are o valoare de 7 milioane de lei.

„Avem pe PNDL un proiect în valoare de 7 milioane de lei. Suntem în faza de execuție. Este vorba de 7 kilometri de drum asfaltat, cu șanțuri, podețe. Al doilea obiectiv din acest an este reabilitarea centrului civic. Este un proiect care se realizează cu fonduri locale. Un proiect în valoare de 1,2 milioane de lei. Reabilităm tot centrul civic, alei în ansamblul de locuințe, accesul în scările blocurilor, un mini teren de sport, parcări. Se va schimba imaginea centrului orașului. De asemenea, avem două proiecte depuse pe GAL, în valoare de câte 100.000 de euro. Unul este pentru extinderea unei clădiri și mutarea punctului de lucru ISU, la spital. Mai avem un teren multifuncțional”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

4 milioane de euro pentru combaterea sărăciei

Tot în acest an se implementează un proiect social, cu fonduri europene, prin care se vor reabilita 30 de case, se va realiza un after-school, se vor înființa 30 de firme și se vor califica 375 de persoane în diverse meserii.

„Este un proiect prin Programul Operațional de Capital Uman, în valoare de 4 milioane de euro. A fost singurul proiect din județul Botoșani care s-a semnat în 2017. Avem cursuri de formare-calificare, înființare de firme, reabilitare de construcții. Avem de reabilitat 30 de case iar pentru fiecare casă se alocă câte 20.000 de lei. Avem un fost sediu CAP pe care îl vom reabilita și vor realiza un centru comunitar integrat. Mai avem un corp de școală la Prisacani unde vom face un after-school. Un grup de 10 cadre didactice se vor ocupa de copii. Acești copii vor primi rechizite școlare, uniforme, vor merge în tabere. Tot în cadrul proiectul se vor înființa 30 de firme. Fiecare firmă înființată în cadrul proiectului va primi câte 25.000 de euro, bani nerambursabili. Trebuie să angajeze minim două persoane și să le mențină cel puțin încă 12 luni după finalizarea proiectului”, a mai precizat primarul orașului Flămânzi.

Parcuri și reabilitarea primăriei

În plus, autoritățile locale din Flămânzi au depus cereri pentru încă două investiții. Se încearcă atragerea fondurilor europene pentru realizarea de parcuri și reabilitarea sediului primăriei.

„Suntem într-o fază avansată de a semna contractul de finanțare. Vrem să realizăm cinci parcuri, două în ansamblul de locuințe, unul în zona Tanda, altul la școala Sturza și încă unul la școala din Poiana. Este un proiect prin POR, suntem în faza de contractare. A fost vizita pe teren. După semnarea contractului de finanțare, începem procedura de achiziții. Un alt proiect care a trecut de vizita pe teren este reabilitarea clădirii primăriei. Vom schimba acoperișul, instalațiile, termoizolare. Este un proiect tot prin fonduri europene, în valoare de 700.000 de euro. Din ce am înțeles, sunt șanse să obținem finanțare și pentru acest proiect. Va fi un volum imens de lucru. Eu sper ca până la finalul anului să intrăm la execuție. Va trebui să mutăm activitatea primăriei. La centrul de afaceri este una din variante”, a mai spus Dan Oloeriu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad