Connect with us

Administratie

O primărie din județul Botoșani va achiziționa trei autobuze electrice și își face sistem de transport local

Published

on

Primele autobuze electrice din județ nu vor fi în municipiul Botoșani ci într-un oraș cu puțin peste 10.000 de locuitori. Printr-un proiect cu finanțare europeană, se vor cumpăra trei autobuze electrice și se vor asfalta 9 kilometri de drum.
Proiectul urmează a fi implementat în orașul Flămânzi iar valoarea totală a investiției este de 5 milioane de euro din care 98% sunt fonduri nerambursabile. Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, ne-a spus că a fost depusă cererea de finanțare iar în prezent se face evaluarea pentru conformitate.

„Încercăm să înființăm la nivelul localității noastre un sistem de transport public local. Sunt pachete de 5 milioane de euro pentru localități mai mici de 20.000 de locuitori. 40% este pentru infrastructura rutieră și 60% pentru alte investiții. Ne-am gândit să realizăm trei trasee, în jur de 30 de kilometri. Am prins în cadrul proiectului în jur de 9 kilometri de drum asfaltat plus un depou cu stație de încărcare, spălătorie, birouri. Vom achiziționa trei autobuze electrice. Tot în cadrul proiectului avem 10 kilometri de trotuare, cu pistă pentru bicicliști, punem la punct aspectul hidraulic. Vor fi create 10 locuri de muncă”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad