Connect with us

AGRICULTURA

12-13 mai: Cel mai mare târg agricol organizat în județul Botoșani. Zeci de fermieri, expoziții, spectacole și produse tradiționale

Published

on

După o pauză de vreo doi ani, Asociația Moldoovis, împreună cu celelalte asociații și Stațiunea Popăuți vor organiza o nouă ediție a Târgul expozițional de miei, pielicele, plate tehnice și produse tradiționale. Potrivit organizatorilor, va fi cel mai mare eveniment organizat vreodată la Botoșani iar la acest târg va veni inclusiv ministrul Agriculturii.
Ionică Nechifor, cel care a inițiat acest târg, spune că va fi un eveniment regional la care vor participa fermieri din toate județele Moldovei. Aceștia vor veni atât cu utilaje, cu animale și cu produse realizate în fermele lor. În afara expozițiilor și spectacolelor, se vor organiza mai multe dezbateri la care va fi prezent Petre Daea, ministrul Agriculturii, precum și alți reprezentanți ai instituțiilor statului.

„În perioada 12-13 mai, vom organiza Târgul expozițional de miei, pielicele, plate tehnice și produse tradiționale, ediția a XII-a. Organizatorii principali sunt Consiliul Județean Botoșani, Stațiunea de Cercetare Popăuți, Asociația Moldoovis Botoșani, ACCPT Botoșani și Asociația crecătorilor de taurine Botoșani. Parteneri sunt Direcția Agricolă, APIA, DSV și Facultatea de Zootehnie Iași. Sponsor va fi Comcereal. Este un eveniment agricol cunoscut la nivelul regiunii. Vor participa fermieri din toate județele Moldovei. Am confirmarea domnului ministru Petre Daea că va veni la acest târg. De asemenea, avem confirmarea domnului Laurențiu Baciu, președintele LAPAR”, a precizat Ionică NECHIFOR.

„Asociația Crescătorilor de Taurine va fi prezentă cu un număr de 11 fermieri care își vor expune animalele. Dorim să ne implicăm în acest târg pentru că domeniul zootehnic nu se poate limita de domeniul vegetal. La ora actuală, asociația are un număr de 400 de membri cu un efectiv de 7000 capete înscrise în registrul de rasă. Scopul nostru este îmbunătățirea efectivelor de taurine de pe raza județului Botoșani. Încercăm să refacem direcția înspre lapte a efectivelor de taurine. În ultima perioadă, tendința fermierilor este să treacă pe carne”, a spus Andrei Ciprian Feraru, președinte al Asociației Crescătorilor de Taurine.

În organizarea acestui eveniment se implică și Direcția Agricolă Botoșani. Cristian Delibaș, directorul acestei instituții, spune că încearcă să aducă la târg un număr cât mai mare de fermieri atât din județ cât și din regiune.

„Direcția Agricolă este partener la acest târg. Vor fi expuse atât animalele de rasă cât și echipamente și utilaje agricole ale furnizorilor. Vor fi echipamente și utilaje care se folosesc în cultura vegetala dar și mici echipamente care se folosesc în gospodăriile individuale. Vor fi furnizori de inputuri. Cetățenii județului vor avea o informație clară despre ceea ce întâmplă în agricultura județului Botoșani”, a afirmat Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani.

Principalul sponsor al ediției din acest an a târgului va fi compania Comcereal.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad