Connect with us

AGRICULTURA

Botoșaniul este pe primul loc la suprafața de cânepă cultivată. „Se va pune în funcțiune o fabrică de procesare cânepă”

Published

on

Județul Botoșani este pe primul loc în România în ceea ce privește suprafața e cânepă cultivată. În 2017 au fost 839 de hectare cu cânepă iar reprezentanții Direcției Agricole estimează că anul acesta suprafața ar putea depăși 1000 de hectare.
De altfel, Direcția Agricolă a realizat o platformă cu loturi demonstrative la Stațiunea de Cercetare Popăuți, unde pe lângă porumb și floarea soarelui, s-a semănat și cânepă. Mulți fermieri nu cultivă cânepă deoarece sunt necesare autorizații speciale de la mai mute instituții ale statului.

Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, se așteaptă la o creștere a suprafeței de cânepă cultivate mai ales că la Dorohoi se va deschide o fabrică de procesare.

„Vom obține o autorizație pentru cercetare. Legislația permite să cultivăm cânepă. Documentația este în curs de autorizare și până pe 10 mai va fi eliberată autorizația. Autoritățile statului monitorizează orice suprafață de cânepă înființată. Este o activitate agricolă autorizată care se desfășoară în condiții normale. Cânepă am avut și vom avea în județul Botoșani. Suntem în top 1 național la suprafața de cânepă. La Dorohoi se va pune în funcțiune o fabrică de procesare cânepă. Cred că această cultură va câștiga mai mult teren la nivelul județului. Anul trecut am avut autorizate 839 de hectare de cânepă. Anul acesta sperăm că va crește suprafața”, a spus Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad