Connect with us

Sport

FC Botoșani încă mai speră la locul 7 și vrea trei puncte la Mediaș

Published

on

FC Botoșani va întâlni duminică, de la ora 17.30, în deplasare, pe Gaz Metan Mediaș, o echipă aflată pe loc de baraj. Antrenorul Costel Enache vrea toate cele trei puncte în meciul de la Mediaș și încă mai speră la locul șapte.
„Dacă facem un remember, în campionat am pierdut foarte greu în ultimul timp. Ideea de bază este să ne motivăm, să ne capacităm și să readucem entuziasmul din jocul nostru. Sper ca deplasarea de la Mediaș să fie una productivă. Avem nevoie de puncte pentru a ne consolida poziția și pentru a spera într-o luptă deschisă cu Dinamo. Vor fi și schimbări, avem nevoie de toți jucătorii, avem nevoie să venim cu jucători proaspeți. A fost o perioadă destul de încărcată”, a spus Costel Enache.

Tehnicianul botoșănean și-a studiat adversarul de duminică și spune că în momentul de față Gaz Metan Mediaș are un joc bun și eficient.

„Au schimbat oarecum lotul, au crescut ca valoare individuală dar cel mai evident este creșterea calității jocului și eficienței. E o echipă care chiar joacă. Nu ne așteaptă un joc ușor dar avem potențialul necesar pentru a ne întoarce cu puncte de la Mediaș”, a adăugat Enache.

Trei deplasări consecutive

Pentru FC Botoșani urmează trei deplasări consecutive. Prima este la Mediaș după care la București pentru meciurile cu Juventus și Dinamo. Cele trei meciuri sunt foarte importante deoarece FC Botoșani poate rămâne în lupta pentru locul 7 sau poate fi ajunsă de echipele aflate în zona retrogradării.

„Trei jocuri în deplasare, netratate corespunzător, pot crea o problemă. Nu am făcut jocuri slabe în deplasare, suntem o echipă bine organizată defensiv, avem soluții ofensive foarte bune și cred că putem face puncte din cele trei deplasări. E vorba de motivație și de a aplica ceea ce știm noi mai bine”, a mai precizat antrenorul FC Botoșani.

Chitoșcă: Suntem pe un drum bun

Sebastian Chitoșcă speră ca pe finalul campionatului să primească mai multe șanse de a juca și să poată demonstra că nu a uitat fotbalul. După ce s-a transferat de la Ceahlăul la Steaua, Chitoșcă a fost mai mult rezervă. A venit la FC Botoșani dar nici aici nu a reușit să se impună.

„Aștept să joc, să-mi ajut echipa. A intervenit o stare de oboseală la băieți, a fost o dezamăgire că nu am prins play-off-ul. Am avut o perioadă în care nu am adus puncte. Suntem pe un drum bun și sperăm să ne îndeplinim obiectivul, locul 7-8. Sunt multe puncte în joc și încă sperăm la locul 7. Dacă vom sta bine în teren și vom avea răbdare, ca la Timișoara, cu siguranță vom obține trei puncte la Mediaș”, a spus Sebastian Chitoșcă.

Fulop: Sunt pregătit să joc

Un alt jucător care a evoluat foarte puțin este Lorand Fulop. Deși este apt sută la sută din luna ianuarie, Fulop a avut puține șanse de a juca. Antrenorul Costel Enache i-a preferat pe Achim, Moruțan sau Rodriguez.

„Va fi un meci greu. Mediașul a făcut 10 puncte în 5 meciuri, în ultima etapă au bătut cu 3-0. Dacă ne concentră, nu va fi o problemă. Eu sunt pregătit să joc. În primul rând trebuie să am minute ca să văd la ce nivel sunt. Am jucat două meciuri și nu pot să-mi dau seama”, a afirmat Fulop.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad