Connect with us

Administratie

DOROHOI. Acțiune de plantare cu peste 1200 de oameni FOTO&VIDEO

Published

on

Peste 1200 de persoane, în special tineri, au participat astăzi la o acțiune de plantare pe dealul Polonic din municipiul Dorohoi. Aproape 20.000 de puieți au fost pregătiți de silvicultori pentru a fi plantați în Dorohoi.

Autoritățile locale au mobilizat pentru această acțiune toate unitățile de învățământ și instituțiile din Dorohoi. Primarul Dorin Alexandrescu a spus că pentru zona Polonic a pregătit încă două proiecte majore care vor fi implementate în următoarea perioadă

„Acțiunile din municipiul Dorohoi le făceam sub sloganul: Iubesc Dorohoiul. Anul acesta le vom face sub sloganul: Iubesc Dorohoiul, Iubesc România. În jurul meu este o echipă impresionantă de oameni. Sunt în jur de 1200 de participanți. Sunt tineri, copii, oameni din toate categoriile care au venit astăzi pe dealul Polonic să facem această activitate. Accesăm un proiect de 3,5 milioane de euro care va da o altă față zonei Polonic iar printr-un alt proiect vrem să amenajpm iazul Polonic. Ceea ce facem astăzi este doar începutul acestor proiecte importante pentru dorohoieni”, a spus primarul Dorin Alexandrescu.

Acțiune s-a realizat cu sprijinul Direcției Silvice Botoșani și Direcției Silvice Focșani care au donat aproape 20.000 de puieți.

„Se plantează 15.000 de puieți de salcâm, 2500 puieți de sălcioară, 1000 puieți paltin, 300 puieți de cireș și 200 de puieți de stejar.  Puieți sunt de la Direcția Silvică Botoșani și Direcția Silvică Focșani. Direcția Silvică Botoșani participă cu aproximativ 30 de oameni care au asigurat asistența tehnică”, ne-a spus Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad