Connect with us

Administratie

Municipiul Botoșani mai are asigurată apa maxim 15 ani, din acumularea Bucecea

Published

on

Ministrul Apelor și Pădurilor a fost la acumularea Bucecea din județul Botoșani pentru a vedea în ce starea este și cât va mai putea fi funcțională.
Potrivit ministrului, la ora actuală, acumularea Bucecea este colmatată în proporție de 80% iar municipiul Botoșani și comunele și orașele din județ vor mai putea fi alimentate maxim 15 ani.

„Acumularea de la Bucecea pune la dispoziție apa brută pentru obținerea apei potabile prin stația de tratare, pentru orașul Botoșani. A avut o capacitate de 10,3 milioane de metri cubi. Singura acumulare care poate să pună în securitate deplină apa brută este acumularea de la Bucecea. Capacitatea inițială a fost de 10,3 milioane metri cubi dar la ora actuală 80% este colmatată. Avem 2,7 milioane de metri cubi apă brută disponibilă. Ca să faci decolmatarea, nu mai poți furniza apă brută. Asta ar însemna să nu se mai furnizeze apă către orașul Botoșani timp de patru-cinci ani ca să poți face această lucrare de decolmatare. În următorii 15 ani, acumularea de la Bucecea este funcțională. Soluția este finalizarea acumulării de la Vf. Câmpului. După ce se finalizează, se poate face un proiect de decolmatare a acumulării Bucecea”, a precizat Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad