Connect with us

Administratie

Ministrul Apelor și Pădurilor a venit cu sacul de promisiuni la Botoșani FOTO&VIDEO

Published

on

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, a venit în această dimineață la Botoșani și i-a umplut de promisiuni pe primarii, șefii și instituții și politicienii din Botoșani. Acesta a anunțat că în 2018 se vor realiza mai multe lucrări în județul Botoșani, finanțate de Ministerul Apelor și Pădurilor.
În prima parte a zilei, ministrul Apelor și Pădurilor a fost la acumularea de la Vf. Câmpului după care s-a deplasat la acumularea Bucecea. La prânz, s-a întâlnit la Prefectură cu primarii și reprezentanții instituțiilor din județul Botoșani. Ulterior, s-a întâlnit cu reprezentanții sectorului silvic și s-a deplasat la Dorohoi.

În cadrul unei conferințe de presă, Deneș a anunțat lista obiectivelor care au finanțare în acest an de la minister.

„Amenajarea râu Jijia  pentru combaterea inundațiilor în județele Botoșani și Iași, un milion de lei buget de stat și 100.000 lei surse proprii ANAR. Amenajare complexe Vf. Câmpului, 880.000 lei surse proprii ANAR și 100.000 lei credit BDC. Reconectare și restaurare lunca inundabilă remeandrare curs de apă Jijia 1.373.000 lei, valoare alocată asistență tehnică pentru finanțare prin POIM. Investiții la nivelul comunității locale pentru reducerea poluării cu nutrienți prin crearea unor sisteme de gestionare a gunoiului de grajd, 5 milioane de lei. De asemenea, Apa Prut Bârlad, prin SGA Botoșani, a programat să realizeze din surse ANAR, lucrări de întreținere, reprofilare și decolmatare cursuri de apă în vederea asigurării capacității de transport, respectiv reprofilări și decolmatări  de albii pe o lungime de 10,73 kilometri și un volum de terasamente de 78.300 mc în următoarele zone: râul Dresleuca – comuna Bălușeni, râul Jijia – comuna Hilișeu, râul Bahna – comuna Vf. Câmpului, râul Pârâu Întors – comuna Șendriceni, râul regularizat Pârâul lui Martin – comuna Hilișeu”, a spus Ioan Deneș care a mai precizat că anul acesta sunt alocate sumele necesare pentru realizarea mai multor drumuri forestiere în județul Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad