Connect with us

Politica

Senator Doina Federovici – aparținătorii legali ai persoanelor cu handicap vor fi scutiți de impozit

Published

on

Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional a adoptat ieri inițiativa legislativă depusă anul trecut de parlamentarul PSD Doina Federovici împreună cu mai mulți colegi care prevede scutirea de impozit pentru aparținătorii legali ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat și pentru reprezentanții persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate pentru clădirea de domiciliu, terenul aferent și mijlocul de transport utilizat.

Această inițiativă legislativă prin care se modifică Codul Fiscal reprezintă acordarea unui suport minim pentru persoanele care aleg să aibă grijă de minorii și adulții care suferă din cauza unor dizabilități care le afectează accesul la o viață independentă în comunitate. Promovarea acestui proiect sub formă de lege este o continuare a activității pe care am realizat-o în primul mandat de senator în domeniul asistenței sociale. Atunci, am modificat legislația, astfel încât reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai celor încadrați în gradul I de invaliditate au fost scutiți de plata acestor impozite. Astfel, s-a redus sarcina fiscală a părinților și le rămân în fiecare an mai multe resurse pentru îngijirea copiilor care suferă din cauza anumitor deficiențe”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

Proiectul legislativ urmează să fie promulgat de președintele României.

„Sunt conștientă că mai sunt multe aspecte de rezolvat și lucruri de îndreptat, astfel încât persoanele cu dizabilități să fie complet integrate în comunitate din punct de vedere social și economic. Cu toate acestea, este un pas înainte și o motivație pentru creșterea gradului de implicare a însoțitorilor care se ocupă de viața de zi cu zi a celor care suferă de anumite dizabilități și au nevoie de sprijin permanent. Faptul că avem în cadrul grupului PSD un astfel de caz, pe domnul senator Chisăliță, care a propus acest proiect la care m-am alăturat imediat, arată că suntem interesați și dorim să facem lucruri concrete pentru cei care din diferite cauze nu pot avea o viață independentă”, a subliniat senatorul social democrat botoșănean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad