Connect with us

Administratie

Prefectul a scos angajații Prefecturii Botoșani la plantat de copaci

Published

on

Luna curățeniei a fost marcată într-un mod inedit şi plăcut de funcționarii şi conducerea Instituției Prefectului-Județul Botoşani- inclusiv de la Serviciul Paşapoarte şi Permise, ai Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Agenției de Protecție a Mediului şi Gărzii Forestiere Suceava.
În jur de 50 de angajați din instituțiile menționate au participat astăzi la o acțiune de plantare de puieți de stejar şi cireş în Sectorul Poienița din cadrul Ocolului Silvic Flămânzi. După o scurtă şedință de instruire în care silvicultorii au explicat modalitatea de plantare, funcționarii au trecut la plantarea efectivă a aproximativ o mie de puieți din cele două specii pe o suprafață de peste 20 de ari, în apropierea drumului național ce face legătura cu Flămânzi.

“În următorii şase- şapte ani vom reveni în zonă pentru eventualele completări, dat fiind că în jur de 10% din puieții plantați nu se vor prinde. Din punctul nostru de vedere, operațiunea a fost un succes”, a declarat ing. Marius Havriş, directorul Direcției Silvice.

După ce ultimul puiet din cei pregătiți pentru plantare a fost “blindat”, participanții au continuat cu operațiuni de ecologizare pe cele două părți ale drumului național precum şi în pădure, sacii cu gunoiul colectat fiind ulterior ridicați de silvicultori.

Din păcate, acțiunea de ecologizare survine uneia similare, petrecută în urmă cu câteva zile şi efectuată de angajații Direcției Silvice, dar ale cărei efecte nu mai erau vizibile.

Prefectul Dan Şlincu şi funcționarii IP-BT s-au declarat încântați de lucrările de plantare, mai ales în condițiile în care, potrivit silvicultorilor, rezultatele operațiunilor de astăzi vor fi vizibile în 10-15 ani.

“Considerăm că astăzi a fost o altfel de zi de activitate pentru noi, dată fiind Luna Curățeniei. Ne-am bucurat de aer curat şi de faptul că am făcut ceva pentru viitorul județului, măcar la nivel micro. A fost o activitate benefică şi pentru colectivul instituțiilor implicate şi țin să mulțumesc tuturor pentru implicare”, a spus prefectul Dan Şlincu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad