Connect with us

AGRICULTURA

Fermierul botoșănean pasionat de utilajele John Deere. A investit câteva milioane de euro

Published

on

Compania americană John Deere este liderul mondial în ceea ce privește producția și comercializarea de utilaje agricole. Conform site-urilor de specialitate, John Deere Company ocupa 20% din piața utilajelor agricole și are un câștig de aproximativ 20 de miliarde de dolari pe an.
La acest câștig uriaș contribuie și fermierii din județul Botoșani. Unii dintre ei au făcut o pasiune pentru tractoarele și utilajele John Deere iar în ultimii ani au investit milioane de euro. Se mândresc cu utilajele de top pe care le au și spun că la ora actuală concurează cu străinii care au investit în agricultura din România.

Tiberiu Nichiteanu este un tânăr fermier din județul Botoșani care lucrează aproximativ 1300 de hectare în comuna Rădăuți Prut. În urmă cu câțiva ani și-a cumpărat primul tractor John Deere iar când a văzut randamentul acestuia, a decis să investească tot mai mult. În momentul de față, toate tractoarele și utilajele agricole din ferma lui sunt de la producătorul american.

„Am cumpărat de curând o combină John Deere. Este o combină foarte reușită care a costat 180.000 de euro. Poate lucra 25-30 de hectare pe zi. Mai am încă una, un pic mai mare, tot John Deere, achiziționată acum doi ani. Sunt pregătit pentru anul agricol. În ultimul an, am cumpărat mai multe utilaje și continuăm investițiile. Trebuie să-mi vină încă un încărcător. În momentul acesta, am opt tractoare, toate John Deere. Ultimul l-am cumpărat în septembrie. Suntem foarte pregătiți și plini de speranță”, ne-a spus Tiberiu Nichiteanu.

Fermierul botoșănean va lucra anul acesta aproximativ 1300 de hectare de teren și consideră că 2018 va fi un an foarte bun deoarece rezerva de apă din sol s-a refăcut în iarna trecută.

„Avem deja înființate 530 de hectare de grâu și 170 de hectare de rapiță. Vor mai fi 250 de hectare de floarea soarelui, 200 de hectare de porumb și 130 de hectare de soia. Cred că va fi un an bun. Am avut o toamnă cu precipitații, în iarnă am avut zăpadă. Rezerva de apă din sol s-a refăcut și sunt șanse mari să avem un an bun”, a mai spus Tiberiu Nichiteanu care susține inițiativa noului președinte al Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Botoșani.

„Mă bucur pentru că domnul Cristi Andrici este noul președinte al asociației. Îl cunosc, este un profesionist și îl voi ajuta cât pot. Inițiativa lui de a uni fermierii români este foarte bună. Vom colabora, vom negocia prețurile și vom avea toți de câștigat”, a afirmat Tiberiu Nichiteanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad