Connect with us

Sanatate

E. Puiu, psiholog WorkTape: „Violența în trafic se datorează unui nivel crescut de agresivitate ca și trăsătură de personalitate”

Published

on

Din ce în ce mai des vedem în trafic șoferi extrem de nervoși, care claxonează, care îi înjură pe ceilalți, care fac gesturi obscene și chiar șoferi care coboară din mașini ca să-și facă singuri dreptate.
Psihologii spun că respectivele persoane au acest comportament agresiv nu este doar în trafic ci și în timpul programului de lucru sau în timpul liber.

„Violența în trafic se datorează unui nivel crescut de agresivitate ca și trăsătură de personalitate. Există managementul furiei ca și alternativă unde persoana învață să-și controleze impulsurile agresive. Poate fi o descărcare a tensiunii acumulate de-a lungul unei zile sau perioade. Un om cu o încărcătură emoțională negativă se descarcă sub o formă sau alta pe cei din jur. Violența în trafic poate fi o formă de exprimare a unei furii interioare”, a precizat Ecaterina Puiu, psiholog la centru de recuperare medicală WorkTape Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad