Connect with us

Sport

FC Botoșani – Dinamo. C. Enache: „Diferența se face din punct de vedere mental”

Published

on

FC Botoșani și Dinamo se vor întâlni mâine după amiază, pe stadionul Municipal, începând cu ora 18.00, într-un meci din etapa a II-a a play-out-ului. Partida trebuia să se dispute pe data de 17 martie dar s-a amânat deoarece în ziua meciului a nins foarte mult iar terenul a devenit impracticabil.

FC Botoșani și Dinamo, principalele candidate la primul loc în play-out, au avut un început slab. FC Botoșani a obținut doar două puncte în meciurile cu Juventus București și Concordia Chiajna. De partea cealaltă, Dinamo a învins cu 3-0 pe Gaz Metan după care a pierdut cu 2-1 în fața celor de la Juventus București. Chiar dacă a obținut doar două puncte în acest început de play-out, Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, este mulțumit de jocul elevilor săi.

„Deși rezultatul de la Chiajna nu este extraordinar, e un rezultat care ne dă încredere pentru că venim după o perioadă în care ne-am pierdut puțin ritmul de joc, am venit pe contexte diferite. Eu cred că echipa a arătat destul de bine, a încercat să construiască, jucătorii au acceptat duelurile. E un factor important, suntem o echipă care acceptăm adversitatea, lupta și trebuie să menținem ritmul ăsta. E nevoie de implicare, de luptă, fiecare să-și aducă aportul în primul rând prin concentrare și dăruire”, a spus Costel Enache.

Dinamo vine la Botoșani fără vedeta Gabi Torje iar antrenorul Florin Bratu a anunțat că va face mai multe schimbări în primul 11.

„Cred că suntem destul de maturi să înțelegem că nu un jucător face valoarea unei echipe. Un jucător poate schimba destinul unui joc dar nu mereu același. Dinamo e o echipă cu un nucleu bun, cu jucători de calitate cel puțin pentru partea ofensivă. Eu văd la băieții mei maturitate și cred că au discernământ în a înțelege mesajele din presă. Nu cred că ne-au influențat foarte mult lucrurile astea. Noi încercăm să facem ceea ce putem noi gestiona. Nu e important ce face adversarul”, a precizat antrenorul FC Botoșani.

Pentru partida de mâine, Costel Enache nu poate miza pe fundașul stânga Nicolae Mușat și nici pe Sebastian Chitoșcă. În schimb, ar putea reveni Florin Acsinte.

„La Mușat e mai greu. Nu a făcut nici ieri antrenament, încă resimte dureri. La Edi Pap, situația e mai bună, vedem în continuare ce spun doctorii, cum se simte. Chitoșcă mai e cu probleme, abia a început antrenamentele. A stat o perioadă destul de lungă și nu e chiar ușor să intre”, spune Enache.

Dacă la începutul play-out-ului, unele echipe păreau condamnate la retrogradare, după trei etape lucrurile s-au schimbat.

„Echipele sunt foarte echilibrate iar diferența se face din punct de vedere al atitudinii și a inspirației de moment. Trebuie să învățăm și noi din lucrul ăsta și să conștientizăm ce o să ne aștepte. E nevoie de concentrare, de dăruire, de muncă și seriozitate. Nu îmi fac mari probleme. Nu factorii pur fotbalistici o să facă diferența, tehnic, tactic sau fizic. Diferența se face din punct de vedere mental”, a conchis Costel Enache.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad