Connect with us

Educatie

Psiholog WorkTape Botoșani: „Copiii expuși la imagini agresive, se comportă agresiv. Ajung să comită infracțiuni cu violență”

Published

on

Expunerea copiilor la filme sau desene animate cu violență influențează negativ comportamentul copiilor. Asta spune psihologul Ecaterina Puiu de la centrul de recuperare medicală WorkTape Botoșani.
În urma studiilor făcute, s-a constatat că majoritatea copiilor expuși la filme violență, își schimbă comportamentul și devin și ei violenți cu jucăriile sau cu partenerii de joacă.

„S-au făcut experimente în care un grup de copii a fost expus la desene animate în care o păpușă o lovea pe cealaltă. Celălalt grup se uitau la două păpuși care se jucau împreună. Li se lăsau copiilor câte o păpușă și se observa comportamentul lor. O trage de mână, de  păr, se joacă cu ea. S-a constatat că acei copii care au fost expuși la imagini agresive, se comportă agresiv. Dacă persistă în contact cu astfel de comportamente, riscă să ajungă peste ani în poziția de agresor și chiar să comită infracțiuni cu violență”, a precizat psihologul Ecaterina Puiu care a mai adăugat că și rețelele de socializare pot influența negativ comportamentul copiilor.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad