Connect with us

Administratie

MARATONUL NORDULUI 2018. Cicliști profesioniști din Italia, Ungaria, Ucraina din România vin să concureze la Pomârla

Published

on

Asociația Nordului împreună cu Primăria comunei Pomârla vor organiza în perioada 16-18 august o nouă ediție a Maratonului Nordului. După succesul din 2017, organizatorii vor eveniment de o mai mare amploare în acest an.
Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, a precizat că deja și-au anunțat prezența sportivi profesioniști din Italia, Ungaria, Ucraina și România. El estimează că la startul Maratonului Nordului vor fi peste 150 de concurenți.

„Am reușit să înscriem această competiție în calendarul Federației Române de Ciclism. A doua zi după înregistrare am văzut că s-a înscris un sportiv de la Dinamo. Sunt vreo trei echipe de profesioniști din Italia. De asemenea, și-au anunțat prezența echipe din Ungaria și Ucraina. Vor fi premii. Vom avea sponsori, vom sprijini și noi. Este o activitate de interes local.

Concursul va fi pentru amatori și pentru profesioniști. Zona de campare va fi organizată la nivel internațional. Avem și baza sportivă unde există vestiare. Anul trecut au fost 120 de concurenți iar anul acesta trecem de 150 de participanți”, ne-a spus Dumitru Chelariu.

Evenimentul va face parte din cadrul Festivalului Nordului, un eveniment demarat în urmă cu câțiva ani de câțiva tineri din Darabani.

„Un grup de tineri din Asociația Nordului au generat toată această mișcare, acest festival cultural, sportiv, social. Au pornit cu festivalul din Darabani, au găsit la noi înțelegere și ajutor, au fost încântați și au hotărât să amplificăm partea aceasta a Maratonului Nordului. Anul trecut am avut o prezență a unui oficial internațional, fără să știm. Este vorba de președintele unei asociații din Sicilia, s-a uitat, a analizat iar la sfârșit ne-a spus că ne-am descurcat mai bine ca unii profesioniști la marcarea terenului, frumusețea traseului, echipele de voluntari”, a mai precizat Dumitru Chelariu.

Mai citește:

Peste 100 de concurenţi s-au întrecut la Maratonul Nordului de la Pomârla şi Hilişeu GALERIE FOTO&VIDEO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad