Connect with us

Politica

COMUNICAT. Marius Budăi: „În primul an de guvernare PSD, salariile nete din Botoșani au crescut în medie cu 200 de lei”

Published

on

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a reacționat joi la o știre apărută în presă în care se susținea că salariile din județul Botoșani ar fi scăzut în ultimele 6 luni.

Deputatul PSD a prezentat date oficiale de la Institutul Național de Statistică potrivit cărora, în 2017, salariile nete ale botoșănenilor au crescut în medie de la 1.785 lei la 1.948 lei, incluzând aici atât salariile din sectorul public, cât și cele din sectorul privat.

Am văzut în presă o știre în care se comparau salariile din luna ianuarie 2018, cu cele din decembrie sau iulie 2017 și se trăgea concluzia că veniturile nete ar fi scăzut. Asta înseamnă să compari mere cu pere, fără să ai în vedere aspectele sezoniere, pentru că luna ianuarie este în general o lună cu venituri mai mici, comparativ cu iulie sau decembrie când se dau bonusuri și prime de vacanță. Dacă însă comparăm ianuarie 2018 cu ianuarie 2017 vedem că, în primul an de guvernare PSD, salariile din Botoșani au crescut în medie cu 200 de lei”, a afirmat Marius Budăi.

Potrivit deputatului PSD, sunt circa 140.000 de botoșăneni care au mai mulți bani în buzunar după primul an de guvernare social-democrată. Astfel, din cei 60.000 de angajați cu normă întreagă din Botoșani, circa 18.000 de bugetari au avut creșteri de salarii în 2017, cumulând în total un plus de 10 milioane de lei, la fondul inițial de salarii de 57,2 milioane lei din sectorul bugetar. La aceștia, se adaugă încă 18.000 de botoșăneni din sectorul privat care au beneficiat de creșterea salariului minim pe economie de la 1.250 lei la 1.450 lei. Cei mai mulți care s-au bucurat de creșterile de venituri sunt însă cei 105.000 de pensionari botoșăneni care au beneficiat de creșterea punctului de pensie la 1.000 lei și de de scutirea CASS. Mai mult, cei care aveau pensii sub 2.000 lei au beneficiat de o scutire a impozitului pe venit, ceea ce le-a lăsat mai mulți bani în buzunare. Deputatul PSD spune că toate aceste majorări au crescut în mod real puterea de cumpărare a botoșănenilor cu 12% pentru anul 2017.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad