Connect with us

Educatie

Distracție cu iepurașul de Paște în săptămâna „Şcoala altfel”

Published

on

În cadrul programului “Şcoala altfel”, preşcolarii Grădiniţei nr. 4 “Licurici Botoșani, structură a Școlii Gimnaziale “Sf. Maria împreună cu părinţii au petrecut alături de Iepurașul de Paște momente pline de veselie și culoare prin activităţi tematice distractive, în cadrul proiectului educaţional “Paştele – cea mai mare sărbătoare creştină”.
Candoarea, zâmbetul și basmul  au fost elementele de bază ale petrecerii organizate cu ocazia sărbatorii Pascale.Cei mici asteaptă cu nerăbdare sărbătorile pascale pentru că e prilej de cadouri și distracție. Toate bunătățile sunt aduse de către Iepurașul de Paște Doamnele educatoare au dezvăluit celor mici semnificaţiile sărbătorilor pascale şi i-a învăţat să cânte „Hristos a înviat”. Copiii au căntat cîntece religioase, specifice sărbătorii pascale au dansat, iar la finalul momentelor artistice au fost întâmpinați de Iepurașul de Paște care a venit cu coșuri pline de cadouri: multe dulciuri și joculeţe pentru cei mici ca să aibă o vacanță de Paște cât mai plăcută și veselă.
Implicarea copiilor în desfăşurarea acestui proiect a condus la conştientizarea faptului că tradiţiile trebuie păstrate şi transmise mai departe.  Păstrând la loc de cinste aceste  datini ,tradiţii şi credinţe, practicându-le alături  de copiii noştrii , vom păstra vie spiritualitatea românească, ca pe un izvor de bună creştere.

“Sărbătoarea Paştelui este evenimentul cel mai important al creştinismului, motiv pentru care  noi, cadrele didactice, încercăm să le strecurăm  în suflet copiilor dorinţa de a-l cunoşte mai bine pe Hristos. Ne bucurăm nespus de mult că strădaniile noastre au avut un ecou şi am învăţat copiii să iubească această sărbătoare şi pentru latura ei religioasă şi, cu ajutorul părinţilor, am reuşit să sădim în sufletele lor “muguri“ de iubire pentru Dumnezeu şi pentru oameni, prin descifrarea învăţăturilor creştine”, declară prof. Nela Miron  coordonator de structură

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad