Connect with us

Sport

Gazonul stadionului Municipal ar trebui refăcut dar primăria nu are bani. Costă între 70.000 și 200.000 de euro

Published

on

În urmă cu zece ani, primăria a plătit 200.000 de euro pentru refacerea gazonului pe stadionul Municipal iar ulterior Botoșaniul a avut una dintre cele mai bune suprafețe de joc din România. Ani la rând, Botoșaniul a fost lăudat pentru calitatea foarte bună a gazonului dar între timp terenul s-a deteriorat și ar trebui făcut noi investiții.
Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, spune că în perioada imedat următoare va fi reînoit contractul cu firma din Focșani pentru întreținerea gazonului. Sunt luate în calcul trei variante: o lucrare mai amplă care ar costa 200.000 de euro și ar însemna ca FC Botoșani să joace jumătate de an pe un alt stadion, o refacere a gazonului și o reînsămânțare care ar costa 70.000 de euro și ar dura 2-3 luni iar ultima variantă ar fi efectuarea unor lucrări minime. Ținând cont că bugetul primăriei este foarte mic în acest an, se va alege a treia variantă.

„Vom reînnoi contractul cu firma care ne asigură mentenanța. Noi tot vorbim despre stadion dar avem un utilaj care s-a defectat în ianuarie iar reparațiile costă vreo 6000 de lei. Bugetul primăriei este de avarie în acest an, nu avem bani pentru întreținere. S-au dus toți banii pe salarii și stau cu un utilaj blocat. Avem zece ani de când s-a făcut acest gazon. Firma de la Focșani ne-a transmis încă de acum doi ani că ar trebui să decopertăm în întregime suprafața de pe teren, să reînsămânțăm. Este o operațiune care ar dura vreo două luni. Mai este o altă variantă, să refacem inclusiv drenajul, să rearanjăm sistemul de încălzire dar ar costa în jur de 200.000 de euro. O variantă mai ieftină, la vreo 70.000 de euro, ar fi să decopertăm stratul vegetal, punem nisip, reînsămânțăm și așteptăm să crească”, a spus Eugenț Țurcanu.

Directorul DSPSA este sceptic că în următorii ani se va construi un nou stadion la Botoșani deoarece este vorba de o investiție foarte mare.

„Personal, nu cred că se va face prea curând un stadion nou la Botoșani. Noi nu reușim să facem teatrul. Nu reușim să reparăm sala polivalentă. Reușim să facem un stadion nou de 20 și ceva de milioane de euro?”, a afirmat Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad