Connect with us

Sanatate

Tot mai mulți copii cu probleme de sănătate. Medic WorkTape Botoșani: „Avem pacienți începând de la 4-5 ani”

Published

on

Din ce în ce mai mulți copii ajung la spital sau la centrele de recuperare medicală din cauza probleme apărute încă de la vârste mici. Cele mai frecvente afecțiuni sunt sechelele de rahitism, scoliozele și cifozele.
„Avem pacienți începând de la 4-5 ani și până la 80 de ani. Fiecare vârstă vine cu grupul de boli specifice. Copiii mici au sechele de rahitism sau alte sechele datorate unor probleme neurologice postnatale, la cei de vârstă școlară încep tulburările de statică vertebrală, scolioze, cifoze, adulții tineri prezintă fracturi sau durerile de spate din diverse cauze iar persoanele mai în vârstă prezintă problemele degenerative”, a spus Roxana Căuneac, medic la centrul de recuperare WorkTape Botoșani.

În cazul copiilor, principala cauză a acestor afecțiuni este postura incorectă atât la școală cât și în timpul liber.

„Fiind vorba de copii care încep școala, este vorba de o igienă a spatelui deficitară. O postură incorectă la școală, la calculator, în timpul liber, care duce la deviații ale coloanei. Asta e cauza frecventă. Și ghiozdanul îi poate afecta dar dacă este purtat corect, nu cred este atât de greu încât să ducă la tulburările de statică vertebrală. Trebuie purtat pe ambii umeri. Sunt și o serie de patologii congenitale și vin din copilăria mică”, a mai spus medicul Roxana Căuneac.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad