Connect with us

Administratie

Parcul Cornișa nu va fi deschis nici vara aceasta. ”La alte proiecte din țară, autorizarea a durat patru-cinci luni”

Published

on

Parcul de agrement Cornișa nu va fi funcțional nici în această vară, chiar dacă lucrările vor fi finalizate până în sezonul cald. Recepția lucrărilor plus autorizarea obiectivelor din parcul de agrement ar putea dura aproape jumătate de an.
Potrivit reprezentanților primăriei, lucrările rămase de executat se vor finaliza în luna mai dar parcul nu va putea fi deschis. După finalizarea lucrărilor, urmează recepția, preluarea parcului de către DSPSA și apoi procedura de autorizare.

„Știu că s-a făcut ultima licitație, s-a semnat contractul și așteptăm ca firma câștigătoare să se apuce de treabă. Au termen de execuție o lună de zile. Din momentul în care se termină și aceste lucrări, trebuie să se facă și celebra recepție despre care domnul Cosmin Andrei spune că habar nu are. Așteptăm să recepționeze și să o predea către DSPSA. Din acel moment, intrăm într-o procedură de autorizare și avizare. La alte obiective din țară, a durat și patru-cinci luni din momentul recepției și până la deschidere. Nu pot spune cu exactitate când se va deschide Parcul Cornișa”, a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani.

Parcul de agrement Cornișa nu este funcțional, nu produce niciun leu dar are deja 16 persoane angajate. Unii s-au ocupat de regulamentul de funcționare și de alte aspecte administrative. Alții au stat în șantier pentru a învăța ce urmează să facă iar salvamarul a lucrat iarna trecută la patinoarul de la Sala Polivalentă.

„Sunt 16 oameni angajați care mă ajută la celelalte activități din cadrul direcției. Șefii stau în șantier, verifică documentațiile. În iarnă, salvamarul de la Cornișa a fost supraveghetor la patinoar pentru acordarea elementelor de prim ajutor în caz de accidente. A avut treabă pentru că au fost destule accidente. În alți ani apelam la Crucea Roșie sau la tot felul de voluntari”, ne-a mai spus Eugen Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad