Connect with us

Administratie

Flutur: Mă gândesc că ni s-au acceptat proiecte, avem contracte dar cine vine să lucreze la Botoșani?

Published

on

Primarul Cătălin Flutur insistă pentru modificarea legii achizițiilor publice în România. El susține că sunt licitații la care nu se prezintă nicio firmă sau vin firme care câștigă la un preț foarte mic iar ulterior abandonează lucrările.
La ora actuală, primăria Botoșani are mai multe lucrări scoase la licitație dar nu a existat niciun ofertant iar procedura care durează câte trei luni, trebuie reluată.

„Când am semnat contractele pe PNDL2, m-am plâns de ineficacitatea legii achizițiilor publice. Am o listă cu procedurile de achiziții publice reluate din lipsă de oferte sau de oferte neconforme. Noi vrem să facem treabă, lucrăm cu legea în mână. Din păcate, nu vine nimeni la licitații. Mă întrebați de ce nu e gata, de ce nu s-a făcut. Nu avem cu cine să lucrăm. Mă gândesc că ni s-au acceptat proiecte, avem contracte dar cine vine să lucreze la Botoșani? Dacă astăzi hotărăsc să facem o achiziție, durează vreo trei luni, cu anunț… E o muncă imensă iar în final constatăm că nu a venit nimeni”, a spus Cătălin Flutur.

În plus, primarul municipiului Botoșani spune că se prezintă la licitații tot felul de firme care nu au capacitatea de a lucra dar sunt declarate câștigătoare deoarece au cele mai mici prețuri.

„Am semnat proiectul cu Biserica Sf. Gheorghe iar una din etape era să ne alegem managementul de proiect. Am făcut licitația. Câștigătorul are sediul în satul nu știu cum, comuna Miroslava, Iași. Totul a fost făcut conform legii. Am avut o întâlnire la semnarea contractului și i-am întrebat: sunteți serioși? Am mai pățit. Toată lumea se duce în SEAP, face oferte, suntem obligați să luăm oferta cea mai mică și după aia nu îi mai găsim. Semnezi un contract și după aia nu îl mai găsești. Nu i se întâmplă absolut nimic. Am venit cu propunerea să facem o instanță doar pentru achiziții publice. Cel care ne-a păcălit, nu poate să-și facă treaba, să nu mai participe niciodată la nimic”, a mai afirmat primarul municipiului Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad