Connect with us

Sport

Eugen Țurcanu: „Garantez că la următorul meci, gazonul stadionului Municipal va arăta decent”

Published

on

Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, care are în administrare stadionul Municipal, spune că la meciul cu Dinamo, gazonul se va prezenta în condiții mult mai bune decât la meciurile cu Juventus București și Poli Iași.
Directorul DSPSA s-a arătat deranjat de declarațiile făcute de Flavius Stoican la finalul meciului cu Poli Iași, din Cupa României, când a spus de mai multe ori că la Botoșani a fost orezărie și că oamenii care se ocupă de stadionul Municipal nu sunt gospodari.

„Am avut în mai puțin de nouă zile de disputat trei partide pe Stadionul Municipal. Din februarie, ca nici într-un an, am avut temperaturi scăzute și zăpadă foarte multă. Am reușit să deszăpezim stadionul pentru meciul cu Juventus. A venit meciul de cupă cu Iași când a plouat foarte mult și nu s-a mai reușit evaporarea apei din sol. Nu era o problemă de drenaj ci era o abundență a precipitațiilor. În ziua meciului cu Dinamo, a început lapovița iar apoi s-a transformat în ninsoare. La ora 18.00, zăpada nu era depusă pe teren. Apoi a început să ningă din ce în ce mai tare, au venit să ne ajute cei la FC Botoșani, oameni din galerie, dar nu am făcut față. Am auzit niște expresii foarte urâte ale celor de la Iași, că nu suntem noi gospodari. Iată că și meciul lor s-a amânat. Când ei încă mai învățau cum să tundă gazonul, la Botoșani era un gazon de calitate, întreținut cu o firmă de specialitate. În câteva săptămâni, gazonul de pe stadionul Municipal va fi refăcut și va arăta foarte bine. Garantez că la următorul meci, terenul de pe stadionul Municipal va arăta decent. Nu reușim să facem acum lucrări extraordinare de întreținere dar le vom fac în mai-iunie”, a spus Eugen Țurcanu.

Cât privește protejarea gazonului cu folii înaintea meciurilor, reprezentantul DSPSA spune că nu ia în calcul o astfel de variantă. El s-a consultat cu reprezentanții firmei care fac lucrările de întreținere și spune că acea folie pe care o folosesc „gospodarii” de la Iași, distruge gazonul.

„Este o metodă empirică de a proteja gazonul și periculoasă. Am discutat cu cei care ne întrețin nouă gazonul și au râs. Sunt niște folii antitasare care ar putea fi folosite, trebuie să aibă niște pori care permit respirația firului de iarbă. Cu foliile acestea din comerț, gazonul se sufocă. Este foarte periculos, nu mai permiți aerarea și menții umiditatea ridicată în sol. Te trezești că ai compromis tot gazonul. Noi nu vom folosi astfel de metode”, a mai spus Țurcanu care a clarificat lucrurile și în ceea ce privește sistemul de încălzire a gazonului:

„Sistemul de încălzire a gazonului este conceput pentru a ajuta ca rădăcina firului de iarbă să aibă o temperatură optimă și să intre în vegetația. Această teorie că ai jumătate de metru de zăpadă pe gazon, ai apăsat pe un buton și se topește zăpada, nu se poate. Dacă dai temperatura prea mare, prăjești toată iarba. Îi rog și pe cei de la FC Botoșani să fie mai poderați în declarații. Am încasat niște înjurături din partea unor membri ai clubului. Un sport de calitate nu se poate face la -15 grade și pe o zăpada de 20 de centimetri”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad