Connect with us

Evenimente

Marș pentru UNIREA Republicii Moldova cu România, inițiat de o elevă în clasa a X-a la Pedagogic FOTO

Published

on

Zeci de botoșăneni, printre care preotul Petru Chirvase, consilierul local Vasile Chiru, câțiva poeți și elevi de la liceele din municipiu, s-au adunat în fața Muzeului Județean și au pornit într-un marș de susținere a unirii Republicii Moldova cu România.

Marșul a fost organizat de Acțiune 2012 și inițiat de o adolescentă de nici 17 ani, elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic Botoșani.

„Inițiativa a fost a Ariadnei. Ea ne-a cerut ajutorul nostru, a celor din Acțiunea 2012. Cu mare plăcere am răspuns inițiativei și proiectului ei și suntem bucuroși că am ajuns în stadiul acesta. Avem un autocar, sunt mai bine de 50 de persoane înscrise. Mâine dimineață, la ora 5.00, plecăm din parcarea magazinului Botoșani”, a spus Ovidiu Maxim, președinte Acțiunea 2012.

Inițiatoarea acestui marș și-ar fi dorit iasă în stradă mult mai mulți elevi de la liceele din Botoșani și a avut un mesaj și către profesori.

„În primul rând mi-am dorit să transmit un mesaj oamenilor. Eu sunt unionistă, susțin unirea Republicii Moldova cu România. Trebuie să le dăm o mână de ajutor fraților noștri de peste Prut și m-am gândit să mobilizăm Botoșani. Ideea a fost să mobilizez toate liceele din Botoșani dar nu prea mi-a deoarece am avut unele probleme cu unii profesori de istorie. Deși suntem puțini, noi suntem aici. Faptul că domnii profesori vin la ore și ne predau, nu este de ajuns. Trebuie să facă mult mai mult, să se implice. Ei sunt cei care pot schimba această generație. Ne spun doar că generația noastră nu face nimic și suntem așa. Ei trebuie să ne dea un exemplu, să ne îndrume, să ne călăuzească. Ar trebui să se implice mult mai mult în a ne ajuta. Apar unii copii care chiar își doresc să facă cu adevărat ceva dar din păcate nu sunt susținuți și se pierde acea parte bună a generației”, a spus Ariadna Cârligeanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad