Connect with us

Administratie

Proiecte de 3,1 milioane de euro semnate de 20 de primari și 8 agenți economici FOTO

Published

on

Majoritatea primarilor din județul Botoșani au venit astăzi dimineață la Prefectura Botoșani pentru a asista la semnarea a 28 de contracte de finanțare și pentru a discuta cu conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
Doar 20 dintre acești primari au fost invitați să semneze noile contracte de finanțare. Este vorba de proiecte mici dar care sunt ușor de implementat și care vor rezolva unele probleme din localitățile județului Botoșani. De asemenea, au semnat contracte și opt agenți economici din județul Botoșani care vor avea posibilitatea să-și dezvolte afacerile.

La eveniment au fost prezenți parlamentarii PSD și prefectul Dan Șlincu. Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, le-a transmis primarilor că în perioada imediat următoare se vor semna noi contracte de finanțare.

„Este de datoria mea să mulțumesc domnului director general. Am avut o discuție în cursul săptămânii trecute în urma căreia astăzi ne regăsim în această sală. Este o zi extrem de frumoasă pentru noi și mult mai frumoasă pentru cei 20 de primari care astăzi vor semna contractele de finanțare. Este o zi foarte frumoasă și pentru beneficiarii din zona privată. Astăzi se vor semna 28 de contracte de finanțare cu o valoare de peste 3,1 milioane de euro. Mulțumesc domnului director general și tuturor specialiștilor, vreau să mulțumesc domnilor primari care au depus proiecte. Înțeleg că și în perioada imediat următoare vom avea astfel de evenimente, urmează și alte proiecte generoase pentru zona rurală iar nouă nu ne rămâne decât să vă fim în continuare alături iar acolo unde întâmpinați probleme, să vă sprijinim”, a spus Doina Federovici.

La întâlnirea cu primarii au fost prezenți Adrian- Ionuţ Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Marius Postolache, directorul adjunct al Centrului Nord-Est Iaşi al AFIR şi Diana Cîmpanu, directorul OJFIR Botoşani.

„Doamna senator este unul dintre cei mai determinați oameni politici. Nu trece nicio săptămână fără să aibă o problemă din județul Botoșani. Am zis să vin personal la Botoșani, să fiu la dispoziția tuturor primarilor și beneficiarilor noștri pentru a le putea răspunde la toate solicitările și problemele pe care dumnealor le ridică. Vreau să-i anunț pe cei care semnează astăzi contracte de finanțare că drumul cel mai greu abia acum începe. Semnarea contractelor este extrem de facilă. Mă voi bucura extraordinar de mult dacă mă invitați când proiectele pe care astăzi le semnăm își vor atinge dezideratele și vom putea vedea o dezvoltare. șansa României pentru dezvoltare sunt fondurile europene. Am spus încă de la început că nu voi accepta ca beneficiarii să fie tratați de cealaltă parte a mesei. Suntem în acest parteneriat și neatingerea obiectivelor pe care dumneavoastră le propuneți prin cererile de finanțare, sunt un eșec pentru noi ca agenție. Îmi doresc ca banii pe care îi absorbim să rămână în țară. Pe 15 februarie 2017 eram pe locul 26 în Europa, la 31 decembrie 2017 eram pe locul 3 iar între timp România are cea mai mare cerere de plată adresată comisiei pentru rambursare”, a spus Adrian- Ionuţ Chesnoiu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad