Connect with us

Administratie

S-au investit milioane de euro dar botoșănenii nu se branșează la canalizare. „În măsura în care populația are posibilitățile financiare, se vor racorda”

Published

on

În județul și municipiul Botoșani s-au investit milioane de euro în rețelele de canalizare dar puțini sunt cei care s-au branșat. Potrivit reprezentanților Nova Apaserv, majoritatea s-au branșat la apă dar nu au fost interesați și de canalizare.
Șefii operatorului de apă iau în calcul ca după finalizarea lucrărilor să trimită la Garda de Mediu lista persoanelor care nu s-au racordat la canalizare deși au posibilitatea să o facă.

„Condiționalitatea programului este creșterea accesibilității locuitorilor la serviciile de apă și canalizare. Nu spune creșterea gradului de conectare. În măsura în care populația are posibilitățile financiare, se vor racorda. În alte județe, operatorii au aplicat legislația. După finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune, au făcut sesizări către Garda de Mediu. Am o stradă cu zece gospodării, s-au racordat două. Au făcut o scrisorică, doi s-au racordat și opt nu s-au racordat. Sunt potențiali poluatori ai mediului. Și în alte țări există obligativitatea locatarilor de a se racorda la utilități. Se vor racorda pentru că nu îți convine să plătești 400-500 de lei, de două ori pe an, ca să-ți vidanjeze cineva, în momentul în care există canalizare la poartă”, a precizat Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad